Rekordokat döntöttek

2019.05.30. 21:04

Értékelő: kilenc éve nem volt ilyen kevés bűncselekmény Répcelakon

A bűnözés és a balesetek száma is rekordalacsony a városban. Az önkéntes tűzoltók negyvenszer segítettek tavaly.

Budai Dávid

Hagyományosan minden évben tavasszal ismertetik előző évi tevékenységük eredményeit a rendőrök és a tűzoltók. A tegnapi képviselő-testületi ülésen elhangzott beszámolókból kiderült, Répcelak valóban a nyugalom szigete. Tavaly a Répcelaki Rendőrőrs területén mindössze 63 bűncselekmény történt, ami 2010 óta a legjobb eredménynek számít (akkor 153 volt). Répcelak városában pedig mindössze 17 bűncselekményt regisztráltak – ezek közül három tekinthető súlyosabbnak –, ami szintén az elmúlt kilenc év jó eredménye. A városban tavaly öt közlekedési baleset történt, ami három esetben járt könnyű személyi sérüléssel, súlyosabb baleset egyáltalán nem volt. Ez a szám szintén rekordalacsonynak te­kinthető, 2017-ben ennek a duplája volt a balesetek száma, pedig akkor az is rekordnak számított.

Répcelakon tavaly 15 tűz­eset (főleg beltéri) és 11 műszaki mentés (fakidőlés, vízeltávolítás) volt, ami átlagosnak mondható. A beépített tűzjelzők ötször adtak téves riasztást. A répcelaki önkéntes tűzoltók tavaly negyven káresemény felszámolásában vettek részt, ebből 34 esetben önállóan, mindezt ráadásul nagyon gyorsan is tették, ugyanis a riasztástól a vonulásig eltelt idő átlagosan mindössze 4,4 perc volt – derült ki a beszámolóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában