turistaút

2019.05.23. 12:00

Hét ország, négy út – Jó gyakorlatokat ismernek meg külföldiek Szombathelyen

Hét országból érkeztek vendégek tegnap a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal invitálására Szombathelyre: négy turistautat mutatnak be nekik.

Nemes Judit

Tegnap a Szent Márton-útvonal szombathelyi szakaszán Orbán Róbert (jobbról) vezette végig a látogatókat

Fotó: Szendi Péter

Olasz, finn, máltai, lengyel, spanyol, román és német vendégek barangolnak vasi tájakon a napokban. A program nyolc ország részvételével megvalósuló nemzetközi projekt része.

– Cél, hogy a turisztikai tematikus utakat megmutassuk minden résztvevőnek, most mi ismertetjük a jó gyakorlatainkat – mondta el Németh Adrienn projektmenedzser.

Tegnap a Szent Márton-útvonal szombathelyi szakaszán Orbán Róbert (jobbról) vezette végig a látogatókat
Fotó: Szendi Péter

Tegnap Balázsy Péter hivatalvezető köszöntője és az előadások után Orbán Róbert, a Szent Márton Intézet munkatársa vezetésével a Szent Márton-út szombathelyi szakaszát, Rezner Hajnalka, az Írottkő Natúrparkért Egyesület projektmenedzserével az Alpannonia túraútvonalat fedezték fel, Kőszegen Básthy Béla alpolgármester fogadta a csoportot. Ma a büki Mókuska tanösvényt és a Vasfüggöny kerékpárutat keresik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában