két turnus

2019.05.29. 18:46

Művésztábor Sitkén – Ismeretséget köthettek, fejlődhettek

Idén két turnusban szervezett költő-, író-, művészeti tábort Németh Nyiba Sándor birkózóolimpikon, költő, zeneszerző: a rockfesztivál helyszínén telt házas látogatottsággal zárták a háromnapos programot.

Nemes Judit

A kastély adott helyet a programnak, középen ül a szervező, Németh Nyiba Sándor Fotó: VN

Németh Nyiba Sándor 12 éves korában kezdett el zenélni, 14 esztendősen pedig kifejlesztette saját titkosírását és verseket írt. Sportolói karrierje is elindult: a Kenyeriben született sportoló olimpiai, világ- és Európa-bajnoki helyezéseket ért el, majd a szabadfogású birkózók válogatottjának kapitányaként és vezetőedzőjeként dolgozott. Művészi ambícióit is kibontotta: verseskötetek, zenei albumok sorakoznak a nevével. Vas megyéhez sem maradt hűtlen: a sitkei rockfesztiválon háromszor lépett fel, és több alkalommal szervezett a településre irodalmi tábort.

A kastély adott helyet a programnak, középen ül a szervező, Németh
Nyiba Sándor Fotó: VN

– Idén két turnusban – utóbbi május 26-án zárult –, telt házas látogatottság mellett zajlott a program. Vendégeink között volt Baranyi Ferenc Kossuth-díjas író, Devecseri László József Attila-díjas író, költő, Németh Oszkár, a Bojtorján és a Fonográf zenekar dobosa. A kastély dísztermében és a kápolnában is hallhattak a résztvevők előadásokat – mondta el Németh Nyiba Sándor.

A háromnapos rendezvény során a művészek ismeretségeket köthettek, fejleszthették saját előadói készségeiket. A táborok sora folytatódik, ám akkor a helyszín már nem Vas megyében, hanem a Tiszántúlon lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában