Mopedre szállni veszélyes

2019.06.15. 07:00

A fiatalokat célozzák meg a figyelemfelhívó kampánnyal Burgenland tartományban

Közlekedésbiztonsági kampányt indítanak Burgenland tartományban, elsősorban a fiatalok védelmében.

VN

A mopedbalesetek 65 százalékában 15 év körüliek érintettek, ezért kívánják tudatosítani bennük a veszélyeket

Fotó: Shutterstock

A moped tizenkétszer veszélyesebb mint az autó – mutatja a burgenlandi statisztika, amely szerint a magyar határral szomszédos tartományban 2017-ben 79 fiatalt ért baleset mopedezés közben, közülük 41-en 12 és 16 év közöttiek voltak – tudatta az osztrák közszolgálati média magyar nyelvű internetes oldala. A balesetek megelőzésére Ismerd fel a saját kockázataidat! címmel indítottak közlekedésbiztonsági kampányt Burgenlandban.

A mopedbalesetek 65 százalékában 15 év körüliek érintettek, ezért kívánják tudatosítani bennük a veszélyeket
Fotó: Shutterstock

A portálnak Sabine Kaulich, a Közlekedésbiztonságért szervezet vezetője azt mondta: a 15 év körüli korosztály adja az összes mopedbaleset 65 százalékát, ezért tudatosítani kell bennük, hogy a moped sokkal veszélyesebb, mint az autó, mivel a kétkerekűn nincs kasztni. A kampány szervezői annak érdekében, hogy eljuttassák a fiatalokhoz az üzenetüket, szerte a tartományban rendezvényeket tartanak: olyan tizenévesek beszélnek társaiknak, akik átéltek már ilyen balesetet így közvetlen érintettségük révén fel tudják hívni a figyelmet a veszélyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában