Szélesebb lesz az út

2019.06.07. 07:00

A Márton Áron és az Ernuszt Kelemen utca is megújul Szombathelyen

Többéves előkészítő munka eredményeként fontos állomáshoz érkezett a város: megkezdték a Márton Áron utca rekonstrukcióját. A beruházásról dr. Kecskés László képviselő és Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője tartott tájékoztatót tegnap a helyszínen.

Nemes Judit

Lakézi Gábor és dr. Kecskés László tájékoztatott a felújításról. Forgalomkorlátozásokra kell számítani

Fotó: CSG

Az oladi városrész fő közlekedési útvonala – a Dolgozók útján kívül – a Márton Áron utca, amely egyfajta menekülő útvonalnak számít a környéken. Dr. Kecskés László elmondta, hogy a balesetveszélyessé vált, keskeny út burkolatát újítják meg a Kilátó utcától a Márton Áron utca 78-ig.

Lakézi Gábor és dr. Kecskés László tájékoztatott a felújításról. Forgalomkorlátozásokra kell számítani
Fotó: CSG

– Sokáig fontolgattuk, hogy egyirányú legyen-e a szakasz, ám lakossági igények alapján döntöttünk amellett, hogy megmarad a kétirányú forgalom, ám kicsivel szélesebb lesz az aszfalttal borított rész a korábbinál – emelte ki a képviselő. Hozzátette: hamarosan elkezdődik a Dózsa György, a Jókai utca és az Ernuszt Kelemen utca felújítása is – utóbbinál a járdákat már rendbe tették.

Lakézi Gábor hozzátette: 154 millió forintból újul meg az Ernuszt Kelemen és a Márton Áron utca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában