Kreatív Alkotói Pályázat

2019.06.06. 07:00

A szombathelyi Tanai Kitti alkotása nyert a pályázaton

Könyvbemutató, díjátadó és kiállításmegnyitó helyszíne volt tegnap Fraknó különleges barokk várának felső bástyája.

Tóth Kata

Könyvbemutató, díjátadó, tárlatnyitó a várban: Tanai Kitti a szombathelyi Váci iskola diákja, kategóriájában nyert

Fotó: Horváth Balázs

Borostyán, az időkapus címmel családi mesekönyvet jelentetett meg az Esterházy Magyarország Alapítvány és a Móra Kiadó. A legifjabb korosztályt megszólító olvasmány Fraknó vára és egykori ura, I. Esterházy Pál herceg életének mozzanatain keresztül mesél a korabeli szokásokról.

Könyvbemutató, díjátadó, tárlatnyitó a várban: Tanai Kitti a szombathelyi Váci iskola diákja, kategóriájában nyert

Az idén második alkalommal hirdették meg a 8–12 éves korosztály számára az Estöri Junior Kreatív Alkotói Pályázatot – a mesekönyv három kiválasztott fejezetét illusztrálhatták a gyerekek. Az idén is óriási érdeklődés kísérte a pályázatot: 250 mű érkezett be magyarországi, erdélyi és felvidéki iskolákból. A zsűri külön jutalmazta az alsó és felső tagozatos diákokat. A felsős kategóriában Tanai Kitti, a szombathelyi Váci iskola 6. osztályos tanulója Dorka és a kerek képű lovas című illusztrációja lett az első helyezett. Kitti Vörös Lívia tanítványa, vízfestményét a herceg várudvaron emelt lovas szobra és a mese főhőse, Dorka ihlette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában