gyereknapi kívánság

2019.06.02. 15:30

Egy napra állatorvos lehetett a két vasi kislány

Két kislány írt nekünk levelet arról, mennyire szereti az állatokat, és állatorvos szeretne lenni. A lányok a Szombathelyi Állatkórházban tekinthettek be e szép szakma rejtelmeibe.

Merklin Tímea

Sóskuti Hanna „régi” vágya, hogy állatorvos szeretne lenni, Benedek Réka lovagol, érdekli az állatorvos munkája Fotó: Horváth Balázs

A 11 éves Benedek Réka lovagolni szokott, részt vesz az ellátásukban, etetésükben, tisztán tartásukban. Asszisztálni szeretett volna egy állatorvos munkájában, gyógyításában. A 10 éves Sóskuti Hanna azt írta: „régi vágya”, hogy állatorvos legyen. Igyekszik minél többet megtanulni az állatokról, állatorvos ismerősökkel sokat beszélgetni. A tévében is az állatos műsorokat nézi legszívesebben. Szeretett volna egy kis időt a vizsgálóban, műtőben tölteni.

Sóskuti Hanna „régi” vágya, hogy állatorvos szeretne lenni, Benedek
Réka lovagol, érdekli az állatorvos munkája Fotó: Horváth Balázs

Dr. Varjú Gábor fogadott minket, mondtuk, hogy a lányok műtétnél is szívesen maradnak. Az orvos elmesélte: úgy kezdte gyerekkorában, hogy megszerezte a nagyapja szalonnázó bicskáját, és azzal boncolta a vakondot, békát. Macska ivartalanítás, térdszalagszakadás-műtétje volt a délutáni programban, valamint hoztak egy veseelégtelenségben szenvedő kutyát, amely a humán orvoslásból adaptált, országosan unikális dialízist kap. A lányok megilletődötten figyeltek, közel mehettek a vizsgálóasztalhoz. A doktor egy kutya lehetséges allergiájáról beszélt a gazdijával: hosszú távon speciális immunterápiára lehet szükség, de egyelőre szemkenőcsöt kapott. És itt az újságíró és a fotóriporter el is köszönt, csak a gyerekek örömét akartuk látni, a véres valóságot már nem. A kapcsolatot, a „szakmai napot” létrehoztuk, a kislányok kívánsága teljesült. a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában