Petno fesztivál

2019.06.18. 16:00

Élő zene és fesztiválhangulat Szentpéterfán – igazi nyáresti lazulás

Nyár, fesztiválhangulat, élő zene, folklór. Ezekről szólt a hétvége Szentpéterfán. Remek koncertekkel és tánccal telt a szombat este a kis horvát faluban.

Civil/Skrapits Evelin

Az élő zene varázsa ezúttal is sokakat magával ragadott. Hajnalig mulathattak a fesztiválozók

Fotó: VN/Handler András

A kultúrház udvarán felépített sátor volt a helyszíne ezen a nyáron is a Petno fesztiválnak. Hosszú évek óta ez a falu egyik legnagyobb nyári rendezvénye.

Az eddigi évekhez hasonlóan az idén is a Gradiscse Horvát Kulturális Egyesület és a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat vállalta, egymással összefogva, a rendezést. Ezenfelül az idei évben a rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is támogatta.

Az élő zene varázsa ezúttal is sokakat magával ragadott. Hajnalig
mulathattak a fesztiválozók
Fotó: VN/Handler András

Az eddigi években megszokottakhoz híven az este most is folklórműsorral kezdődött. Az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály műsorral készült az eseményre. Volt a produkciók között tánc, ének, zene egyaránt. A műsorszámokban a hagyományoké volt a főszerep. A helyi tánccsoport is kivette a részét a sikerből, nemcsak szervezőként, hanem fellépőként is.

Mindezek után kezdődött a szabadtéri mulatság a nyitott sátorban. A koncertek sorát a Ruben La Voz y su banda nyitotta meg. Nem okoztak csalódást, és muzsikájuknak köszönhetően valóban mindenki megismerhette a latin életérzést. Az este leginkább várt fellépője a Boban Marković Orkestar volt. A világhírű trombitaművész és zenekara egy remek koncerttel teremtett balkáni hangulatot, egymás után megszólaltatva a mindenki által ismert dallamokat. A remek hangulatról gondoskodott még a Koprive zenekar, akikkel nem utolsósorban az Alterába Fesztiválon is találkozhatunk még a nyár folyamán. A bulit a fiatalokból álló Setnja zárta. Az utolsó körtánc a hajnal érkezésével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában