Különleges eljárás

2019.06.13. 07:00

Felújított kápolna Csepregen – Alpin technikával dolgoztak az épület homlokzatán

A városi önkormányzat saját erős beruházásával készült el a Szent Katalin-kápolna tornyának renoválása. A munkások különleges eljárással, biztosítóköteleken dolgoztak, így szépült meg a Területi Gondozási Központ intézményének is helyet adó épület csúcsa.

VN

Biztosítóköteleken függve dolgoztak

Fotó: VN/Csepregi önkormányzat

Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, hogy két hónapot vettek igénybe a felújítási munkák, amely során alpin technika alkalmazásával újították fel a homlokzatot, kijavították a vakolatot és a bádogozást. Kiemelte, hogy a fejlesztés ezzel nem zárult le, az ereszcsatornák tisztítását követően galambok elleni védelmet is kiépítettek. A beruházás hárommillió forintba került, mellyel egy újabb hiányosságot sikerült felszámolni a városban.

Biztosítóköteleken függve dolgoztak
Fotó: VN/Csepregi önkormányzat

A Szent Katalin-kápolna jelenlegi formáját 1877-ben nyerte el, amikor az Üdvözítőről nevezett apácák rendházává építették ki. Évről évre ünnepi szentmisére várják itt a város polgárait, hogy tisztelegjenek Alexandriai Szent Katalin előtt. Most a felújításnak köszönhetően ismét régi fényében pompázik a kápolna, amely az Alsóváros ékköve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában