szakmai rendezvények

2019.06.28. 07:00

Kapcsolat a muravidéki gazdákkal

Szorosabbra fűzték a kapcsolatot a muravidéki és a répcelaki gazdák. Közös szakmai rendezvényeket terveznek.

Budai Dávid

Dr. Németh Kálmán, a gazdakör elnöke Fotó: VN

Fotó: © Unger Tamás

Együttműködési megállapodást írt alá a Muravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete, valamint a Gazdakör Répcelak.

A megállapodás egyebek között rögzíti a két ország nemzeti jogszabályaival kapcsolatos tapasztalatcserét, közös szakmai előadásokon és rendezvényeken való részvételt, konferenciák közös szervezését, szakértők, delegációk cserelátogatását. A szerződést Balaskó József, a muravidéki egyesület elnöke és dr. Németh Kálmán, a répcelaki gazdakör elnöke írta alá.

Dr. Németh Kálmán, a gazdakör elnöke Fotó: VN

A legközelebbi találkozás augusztus elején lesz Répcelakon, amikor a gazdakör ünnepélyes aratási végzőt tart. Mint megtudtuk, az ismeretség onnan adódott, hogy a répcelaki gazdakör elnöke néhány évvel ezelőtt Gödöllőn, a magyar gazdakörök összejövetelén találkozott a muravidéki egyesület elnökével. Később felvették a kapcsolatot, és elhatározták, szorosabbra fűzik az együttműködést, hiszen a rendszeres tapasztalatcsere mindenkinek hasznos lehet. A megállapodást egy lendvai és egy répcelaki találkozó is megelőzte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában