Most kiderül

2019.06.20. 18:54

Megvan a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármester-jelöltje

Hosszú ideje folytak a találgatások, hogy kit jelöl a Fidesz-KDNP polgármesternek Szombathelyen. Információink szerint dr. Balázsy Péter megyei jegyző a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármester-jelöltje.

Vas Népe

Úgy tudjuk ma végleg eldőlt, hogy a vasi megyeszékhelyen dr. Balázsy Péter megyei jegyzőt indítják a 2019-es önkormányzati választásokon. A 33 éves polgármester jelölt nyilvános önéletrajza szerint, 2005-ben érettségizett a Nagy Lajos Gimnáziumban, majd 2011-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett cum laude minősítésű jogi diplomát.

Egyetemi tanulmányai mellett a Mathias Corvinus Collegium Jog szakirányának tagja, ahol 2010-ben kiváló minősítéssel végzett. 2009-ben egy szemesztert a belgiumi Genti Egyetemen töltött, ahol nemzetközi és környezetvédelmi jogi tárgyakat hallgatott. Egyébként felsőfokon beszél angolul és középfokon németül.

2007-ben az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának gyakornoka volt, egy év múlva pedig már az Európai Parlamentben dolgozott. 2012 óta a szombathelyi egyetem óraadója, 2016-ban docensi címet szerzett. Eközben a Vas Megyei Kormányhivatal vezetősége mellett is feladatot vállalt: kulcsszerepet játszott a szombathelyi gépészmérnökképzés megteremtésében.

Fotó: Vas Népe

Alapító tagja a 2011 októberében a Nagy Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesületnek, amelynek titkára. 2014. november 18-án nevezték ki a Vas Megyei Közgyűlés jegyzőjévé. Az elmúlt években számos szakmai sikert zsebelt az általa vezetett hivatal. A megyei önkormányzat megkapta például a családbarát munkahely címet, 2018-ban pedig az év felelős foglalkoztatója díj második helyezését is nekik ítélték.

„Egész életemben az a gondolat vezérelt, hogy felelősséggel tartozunk azért a közösségért, ahonnét származunk, a máshol megszerzett tudást kötelességünk annak érdekében használni. E gondolat jegyében telt életem meghatározó elmúlt tíz esztendeje, minden lépésem mögött a Szombathelyre, Vas megyébe való hazatérés szándéka húzódott meg” – olvashattuk abban a pályázatban, amellyel megnyerte 2018 februárjában az Év fiatal vezetője címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában