Sárkányt az ajtóra

2019.06.02. 07:00

Mostantól mesehős vigyázza a gyerekek álmát

Sorkifaludról érkezett két levél: a kedvenc mesehőseikről szerettek volna olyan képeket, amit együtt rajzolhatnak egy képzőművésszel. Rónaszéki Lindát kértük meg, aki a kisfiát is elhozta hozzánk a szerkesztőségi alkotásra, és ajándékozott egyet a gyerekeknek saját készítésű képregényéből.

Merklin Tímea

Angi és Jácint Rónaszéki Lindával. Az ő kívánságuk is teljesült Fotó: Szendi Péter

A leveleken azonos volt a lakcím, így könnyen rájöttünk, hogy Szabó Angéla és Szabó Jácint testvérek, de az csak egy kicsit később derült ki, hogy ugyanehhez a családhoz tartozik (a testvérük) Szabó Ádám, az a kisfiú, aki a múlt héten TEK-esekkel találkozhatott.

Angéla a Yu-gi-oh meséből szerette volna megörökíteni Kisarát és Seto-samát, de akkorában, hogy a kép befedje a szobaajtót.

Kisara alakját kikerestük az interneten a sorozat 214. részéből, ott volt róla olyan pillanatkép, amit a kislány elképzelt a gyerekszobájába. Kisara – aki esetleg még nem tudná – arról híres, hogy kizárólag ő képes megidézni a Kékszemű Hósárkányt! Rónaszéki Linda a parkettára fektette a hatalmas ív csomagolópapírokat, és megrajzolta a kívánt figurát életnagyságban, otthon ki lehet majd színezni. Jácint az Így neveld a sárkányodat mesét szereti, ezért művészi sárkányt akart. Milyet? „Mindegy, csak szép legyen!” A sárkányokat egyébként azért szereti, mert jóságosak, aranyosak és gyógyítani tudnak.Úgy véli, ez a mese nagyon tanulságos, méghozzá azért, mert arra tanít, hogy „becsüld meg, amid van”. Szeretne sárkányos ágyneműt, pulóvert, műanyag és plüss sárkányt…

Angi és Jácint Rónaszéki Lindával. Az ő kívánságuk is teljesült Fotó: Szendi Péter

Nagyon tetszik neki a nő sárkány és a férfi sárkány szerelme, mert három gyerekük is születik – mesélte halkan, miközben a saját rajzsárkánya készült. Vajon honnan veszi ezt? Édesanyjukkal, Szabóné Vinkovics Anasztáziával is elbeszélgettünk: azt mondja, a tanyájukon van két tehenük, mindennap saját fejésű tejet isznak, és mindennap együtt focizik a család – apuka, anyuka és a három gyerek – legalább fél órát, a meccs három gólig megy – és egy a ráadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában