Emberölés

2019.06.20. 14:21

Tényleges életfogytiglant kért az ügyészség a bőnyi férfira

A perbeszédekkel folytatódik csütörtökön a rendőr megölésével vádolt bőnyi férfi tárgyalása.

Bakos Ágnes

Bőnyi gyilkosság per, Szombathely 2019.06.18. Györkös István Vas Népe/Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a héten folytatódik a tárgyalás a szombathelyi bíróságon a bőnyi emberöléssel kapcsolatban.

Az ügyész három órás perbeszédében ‎a tárgyi bizonyítékokat, a tanúvallomásokat, a vádlott vallomásait vette sorra 2016. október 26. óta, aznap halt meg a rendőr a bőnyi házban, amikor kollégáival házkutatásra ment az idős férfihoz.

Nem okozhatta baráti ‎tűz az őrnagy, a posztumusz előléptetett alezredes halálát – ez derült ki az ügyészi perbeszédből.

 

Azt javasolják a bíróságnak, ítéljék tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre a vádlottat, vagyis ne kerülhessen feltételesen sem szabadlábra. A szabadságvesztést fegyházban töltse le. Tiltsák el a közügyek gyakorlásától és fizesse meg a perköltséget.

A tárgyalás perceken belül az ügyvédek perbeszédével folytatódik, aztán valószínűleg felszólal a vádlott utolsó szó jogán.

 

A bíróság várhatóan június 21-én hirdet ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában