hangulatos esemény

2019.07.22. 07:00

Éjjel-nappal vásár a völgyhídnál, Nagyrákoson

Minden eddiginél több látogatót vonzott a hétvégén a Völgyhídi Vásár: nemcsak a nappali, az éjszakai programok is népszerűek voltak.

Nemes Judit

Sőt: ki is lehetett próbálni, hogy miképpen kell bánni az agyaggal – hogyan lesz belőle míves edény

Tizenkilencedik alkalommal gyűltek össze a vásározók a nagyrákosi tájház környékén, ahol kézzel készített portékák sokaságából gyűjthették össze a vásárfiát. Sajtok, szörpök, bőrből készült termékek csalogatták egyebek mellett a nézelődőket, akik aktív részesei is lehettek a programoknak: kézműves-foglalkozáson próbálhatták ki a gyerekek – és a felnőttek is – ügyességüket, korongozóasztalhoz ülhettek, agyagot munkálhattak meg.

Hívogató standok a szép és békés tájban
Fotók: Unger Tamás

Kiállításokból sem volt hiány: a művelődési házban Batha Győző Az Őrség nappali lepkéi című fotókiállítását tekinthették meg az érdeklődők: harmincnál több lepkefélét örökített meg a hobbifotós. A tájházban habán kerámiákat, festményeket, grafikákat lehetett megcsodálni – a munkák mind-mind helyi művészek alkotásai.

Nemcsak vásárolni lehetett, hanem gyönyörködni is a kézművesség remekeiben

Németh Istvánné polgármester hangsúlyozta: alapelvük a családias hangulatú vásár megszervezésénél, hogy a helyben vagy a környéken élőknek adjanak bemutatkozási lehetőséget a programokban. Szíjártó László Vas megyei képviselő köszöntő beszédében pedig a többi között az őrségiek vendégszeretetét emelte ki, és beszélt arról is, hogy a vásár hagyománnyá vált az eltelt két évtized alatt: a rossz idő sem tántorítja el a kilátogatókat.

Sőt: ki is lehetett próbálni, hogy miképpen kell bánni az agyaggal – hogyan lesz belőle míves edény

Szombaton újdonsággal várták a vendégeket: a templomnál hegedűkoncertet adott Németh Ferenc és Flumbort Ábel – negyvenen hallgatták meg a hangszerek játékát, amelyet fényfestés kísért.

A legkisebbek sem unatkoztak: a szombat és a vasárnap is tartogatott programokat: kisvasútmodell-bemutatót kísérhettek figyelemmel, aszfaltrajzversenyből és csizmahajításból is kivehették részüket az apróságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában