23 év szolgálat

2019.07.05. 07:00

Elbúcsúztatták a répcelaki lelkészt

Verasztó János lelkész 23 év szolgálat után búcsúzott a répcelak-csánigi evangélikus gyülekezettől vasárnap.

Verasztó János 23 évig szolgált a városban

Fotó: VN/Répce TV

Verasztó János – vagy ahogy mindenki hívja: Joe – vasárnap utoljára tartott istentiszteletet a Répcelak-Csánigi Evangélikus Egyházközségben. A jövőben, szülővárosában, Békéscsabán, Európa legnagyobb evangélikus templomában fog szolgálni. A búcsú-istentisztelet keresztelővel kezdődött, amelyért a lelkész nagyon hálás volt, hiszen az új testvér befogadása az egyház legszebb szertartása.

Verasztó János, aki 23 évig tartó répcelaki szolgálata során 338 gyereket keresztelt és 347 fiatalt konfirmált meg, sokat zenélt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, az óvodai Napraforgó foglalkozások, a Vekker együttes koncertjei, az angoltáborok dalos órái sokaknak okoztak nagy örömet. Ennek emlékét búcsúztatásakor három énekkel idézték fel.

Verasztó János 23 évig szolgált a városban Fotó: VN/Répce TV

A távozó lelkésztől nem csak a gyülekezet, de a város képviselői is elköszöntek. Az önkormányzat, a város hitéletének elhivatott vezetéséért, az ifjúságért és a közéletben végzett munkájáért Répcelak Városért Díszoklevelet adományozott, amelyet a lelkész Szabó József polgármestertől vehetett át.

Az istentiszteletet követően a művelődési házban folytatódott a búcsúztatás.

Verasztó János a gyülekezet bizalmába ajánlotta utódját, Baranyay Bencét, akinek lelkésszé szentelése a búcsú-istentiszteletet megelőző napon volt. A 27 éves kőszegi fiatalember lelkészcsaládból származik, édesanyja és édesapja is lelkész, szolgálatát augusztus 15-én fogja megkezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában