sokrétű program

2019.07.03. 07:00

Napközis ökotábor az ikervári Zichy-iskolában

A nyári szünet első két hetében összesen 150 tanuló részvételével zajlott a napközis ökotábor az ikervári iskolában.

Civil/Farkas Annamária

Hegedűs Lászlóné a kosárfonást mutatta be a gyerekeknek az ikervári intézményben

Fotó: VN/Farkas Annamária

A kezdőnapon a diákok inter­aktív előadás formájában megismerkedhettek az év élőlényeivel, majd totóban és aszfaltrajzversenyben mérték össze a róluk szerzett tudásukat.

Másnap egy kiadós gyalogtúra után – melynek keretében a település nevezetességeit ismerték meg – vegán édességet és turmixot kóstolhattak. A szakember előadásában szót ejtett a vegán életmód mellett a lebomló csomagolóanyagokról és a környezetszennyezésről is.

Délután az ügyesebbek kávékapszulából fülbevalót készítettek. Megismerkedtek a vöröskereszt történetével, valamint elsősegély és csecsemőgondozási bemutatót láthattak.

A keddi napot esti Ki mit tud? vetélkedő, virsli- és szalonnasütés, izgalmas, az iskola falára vetített fényfestés zárta le. Megelevenedtek az iskola falán a népszerű filmhősök, mindenki ámulatára.

Hegedűs Lászlóné a kosárfonást mutatta be a gyerekeknek az ikervári intézményben
Fotó: VN/Farkas Annamária

A harmadik napon egy tengeri búvár tartott érdekes beszámolót a gyerekeknek a búvárkodás szépségeiről és veszélyeiről. A bátrabbak közlekedési akadálypályán bizonyíthatták kerékpáros, görkoris, rolleres tudásukat.

Kirándulásra is volt alkalom. A szombathelyi Kámoni Arborétum vendégei voltak, ahol sokféle növénnyel, állattal ismerkedhettek meg a tanulók, majd ügyességüket is összemérték. A hét természetvédelmi előadással, vízvizsgálattal zárult. Utóbbi nagy érdeklődést váltott ki a tanulók körében.

Nagyítókkal, csipeszekkel felszerelkezve kutattak élőlények után a Rábából hozott vízben. Az arcfestés és csillámtetoválás mindenki kedvence, ám talán nem véletlen, hogy a legtöbben állatmintás díszítést kértek arcukra, vállukra.

A tábor élménybeszámolóval, értékeléssel és a Zichy-induló éneklésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában