Allergia

2019.07.25. 07:00

Pollen a levegőben – Nem vészes most a helyzet Vasban

Csak a kültéri allergén gombák spóraszáma éri el a nagyon magas szintet, a nyári allergének legfeljebb közepes intenzitással mutatkoznak a szombathelyi levegőben az Országos Közegészségügyi Intézet térképén.

Vas Népe

Legfeljebb közepes intenzitással

Fotó: Illusztráció: Szendi Péter

Alacsony-közepes a pollenterhelés a Szombathelyen és a Zalaegerszegen mért adatok szerint is, ez utóbbit a Vas megye déli részén élőknek érdemes nyomon követni. Az Országos Közegészségügyi Intézet legfrissebb jelentései szerint nagyon magas intenzitással mértek a kültéri allergén gombák spórájából Szombathelyen és Zalaegerszegen is.

Legfeljebb közepes intenzitással
Fotó: Illusztráció: Szendi Péter

Más allergént nem jelöl piros színnel a térkép. Közepes a csalánfélék intenzitása a vasi és a zalai megyeszékhelyen is, míg az útifű- és a pázsitfűfélék pollenjéből Szombathelyen közepes, Zalaegerszegen alacsony számban mértek. Ugyancsak alacsony számban mutatkozott a hárs és a lórom pollenje a vasi levegőben.

Eltérés a kenderfélék pollenszórásában látszik: Szombathelyen alacsony számban mérték, Zalaegerszegen nem mutatkozott. Fellélegezhetnek, akik a ciprus- és tiszafafélékre allergiások: sem Szombathelyen sem Zalában nem mértek ezen allergének pollenjéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában