Tajékoztató

2019.07.19. 07:00

Sárvár fesztiválja lesz – Folklórnapok, koncertek, borudvar és sörház a kínálatban

Sárvár 50+ elnevezéssel augusztus 15–20. között a város legnagyobb és legszínesebb fesztiválját rendezik meg a Posta téren és a Hild parkban – jelentették be a város vezetői és a szervező Nádasdy Kulturális Központ munkatársai a helyszínen tartott tájékoztatón.

Pajor András

Dr. Szijártó Valéria, Máhr Tivadar, Takács Zoltán Bálint, Kondora István, Ódor Viktória és Molnár Andrea tájékoztatott

Fotó: Pajor András

– A város fesztiválján népszerű együttesek koncertjei, tánccsoportok bemutatói, vendéglátás és vásár, tűzijáték várja a sárváriakat és a város vendégeit – sorolta a tavalyi városszületésnapon is remekre sikeredett rendezvény folytatását dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző. – A Posta tér színpadán estéről estére jól ismert együttesek lépnek fel, minden korosztályt igyekszik megszólítani a rendezvény – tette hozzá Máhr Tivadar alpolgármester.

– A városfesztivál részeként rendezzük meg a 39. Nemzetközi Folklórnapokat – mondta el Kondora István polgármester. – A folklórnapokra régen vártunk ennyi tánccsoportot, tíz ország küldi el képvise­lőit. Érkeznek résztvevők Csehországból, Észtországból, Indonéziából, Macedóniából, Mexikóból, Németországból, Szlovákiából és Törökországból – szólt Ódor Viktória fesztiváligazgató.

Dr. Szijártó Valéria, Máhr Tivadar, Takács Zoltán Bálint, Kondora István, Ódor Viktória és Molnár Andrea tájékoztatott
Fotó: Pajor András

– Több olyan együttes is fellép, amely még nem járt Sárváron. A fellépők listája is figyelemre méltó: érkezik a Karthago, a Folkfonics, az Ataru Taiko, a Zoord, Palya Bea, ­a Ghymes, Kökény Attila, a Kiscsillag, az AB/CD Tribute, Freddie, az Ocho Macho, a Follow the Flow. Minden este zárásként utcabál, az utolsó napon pedig a tűzijáték után táncház lesz. Az idén a tűzijátékot nem a vár északnyugati bástyájáról lövik, hanem a Zene háza tetejéről. Így az a Posta térről és a Hild parkból is élvezhető lesz – tájékoztatott Molnár Andrea programfelelős.

– A fesztiválhangulatot fokozza, hogy a programok mellett egész nap érdemes a térre látogatni, ahol kézművesvásár, borudvar és sörösház is lesz – zárta a kedvcsinálót Takács Zoltán Bálint, a kulturális központ igazga­tója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában