Szépkorúkat köszöntöttek

2019.08.24. 07:00

90 éves polgárait tisztelte meg Szombathely

Kilencvenedik születésnapjuk alkalmából otthonukban kereste fel dr. Puskás Tivadar polgármester Fejes Rezsőt és Szekér Károlyt.

Vas Népe

Fejes Rezső felesége társaságában fogadta a gratulációt Fotók: Cseh Gábor

Szépkorúakat köszöntött fel a napokban dr. Puskás Tivadar: előbb Fejes Rezsőhöz látogatott el a városvezető. Az idős férfi 1929. augusztus 11-én született Söptén, itt töltötte gyermekéveit szüleivel.

Édesapja földműves volt, édesanyja pedig háztartásbeliként látta el családját. Általános iskolai tanulmányai után a megyeszékhelyen folytatta tanulmányait, ahol asztalosnak tanult. Aktív életét egy munkahelyen töltötte, 1952-ben kezdett a Tisza Bútoriparban és innen is vonult nyugdíjba, művezetőként.

Fejes Rezső felesége társaságában fogadta a gratulációt Fotók: Cseh Gábor

Fejes Rezső házas, felesége a séi élelmiszerbolt vezetőjeként dolgozott. Két fia született, egyik jogász végzettséget szerzett, másik földmérő lett. Az idős férfi büszke nagyapa is: négy unoka teszi vidámmá nyugdíjas napjait.

Szekér Károly 1929.augusztus 23-án született Herényben, az általános iskolába Szombathelyre járt és villanyszerelői tanulmányait is a vasi megyeszékhelyen végezte.

Szekér Károly Herényben született, Szombathelyen járt iskolába

Miután megszerezte végzettségét, családjuk kertészetében helyezkedett el. A kertészetet követően nyugdíjba vonulásáig a MÁV-nál dolgozott. Felesége a Magyar Honvédelmi Szövetségnél adminisztrátori feladatokat látott el.

Az asszony 2014-ben hunyt el. Házasságukból két fiuk született, akik három unokával ajándékozták meg szüleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában