Öt perc és pluszmegálló

2019.08.29. 20:04

Nehogy lekésse a buszát! – Összegyűjtöttük a változásokat megyénkben

Több kisebb változást hoz a szeptember a Vas megyei buszközlekedésben, látható az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ közleményében.

Vas Népe

Érdemes tájékozódni a szeptemberi indulás előtt

Fotó: Horváth Balázs

Átrendezik az újkéri megállókat – nem a várakozóhelyeket helyezik át, hanem több busz is az eddigihez képest másik megállót használ Újkéren belül.

Újabb hegyháti megálló lesz a Szombathely–Nagykanizsa autóbuszvonalon.

A Szombathelyről 6 óra 35 perckor induló, naponta közlekedő járat megáll a csehimindszenti temetőnél, akkor, ha vannak leszállók.

Nem vár Körmenden a pécsi busz: a baranyai megyeszékhelyről 16 órakor induló busz 20 óra 29 perckor ér Körmendre, és az eddiginél öt perccel kevesebbet vár, Szombathelyre pedig már 21 órakor érkezik.

Munkanap helyett csak tanítási napokon közlekedik a reggeli Szombathely–Lukácsháza buszjáratpár. 6 óra 55 perckor indul Szombathelyről, aztán 7 óra 34 perckor vissza Lukácsházáról, de csak iskolai előadási napokon.

Öt perccel korábban indul és ha kell, megáll a csepregi elágazásnál is a déli bükfürdői buszjárat.

Érdemes tájékozódni a szeptemberi indulás előtt
Fotó: Horváth Balázs

11 óra 55 perc helyett már 11 óra 50 perckor indul Szombathelyről minden nap, Bükfürdőre 12 óra 47 helyett 12 óra 43 perckor érkezik.

Öt perccel később indul a délutáni sárvári busz Celldömölkre: eddig 14 óra 45 perc volt a sárvári indulás, szeptembertől 14 óra 50 perckor indul a busz.

A tanakajdi buszforduló érintése nélkül közlekedik szeptember 1-jétől a Szombathelyről tanítási napokon 7 óra 10 perckor Rumba induló busz.

A járat beolvad a tanítási szünetben munkanapokon közlekedő 6640/9-es számú járatba.

Leáll a Szombathely–Kisunyom reggeli, iskolai előadási napi buszjárat, az ugyancsak 6 óra 55 perckor Szombathelyről induló járat pótolja.

Megszűnik a péntek kora délutáni Sárvár–Csepreg buszjárat, de részben pótolja a Sárvárról a büki vasútállomásig közlekedő járat.

Öt perccel később indul a hajnali szentpéterfai busz: Szombathelyről 5 óra 15 perckor indul a hétfőtől szombatig közlekedő járat.

És szintén öt perccel korábban indul a nárai busz.

15 óra 50 perckor indul a munkanapi járat, az érkezési idő ugyanaz, menetidő-korrekció miatt.

Náraiból a járat párja is öt perccel korábban, 14 óra 5 perckor indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában