koncert

2019.08.29. 07:00

Orgonafesztivállal folytatódik a sorozat

A hangszerek királynője áll a középpontban a székesegyház szeptemberi koncertsorozatában: három hangversenyt rendeznek a templom falai között, hol énekkel, hol trombitával kiegészítve.

Nemes Judit

Lakner-Bognár András szervez és fel is lép Fotó: HB

Martinus Orgonafesztiválnak ad otthont a Sarlós Boldogasszony-székesegyház szeptemberben: három hangversennyel örvendeztetik meg a nagyérdeműt. – Sokak számára ismerősen cseng a Martinus Exclusive koncertsorozat, amely egy ideig szünetel – ennek az az oka, hogy a Püspöki Palota dísztermét felújítják, így ezt a helyszínt 2020 szeptemberéig nem lehet látogatni. Külön helyszín a programban a székesegyház, ahol viszont a lehetőségek továbbra is adottak a koncertekhez, így a nagy sikerű orgonafesztivált ötödik alkalommal rendezzük meg az ősszel – mondta Lakner-Bognár András, az egyházmegye zeneigazgatója, a rendezvény egyik szervezője. Hozzátette: a Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány vette át a szervezői feladatokat, továbbá a Nemzeti Kulturális Alaptól is nyertek támogatást. A fesztiválnak különleges apropót ad, hogy jubilál az orgona: húsz éve, 1999-ben Szent Márton ünnepén avatták fel. Szeptember 10-én Máté Judit orgonista és férje, Nagy Gyula énekművész nyitja a kamarazenére épülő fesztivált.

Lakner-Bognár András szervez és fel is lép Fotó: HB

Szeptember 17-én Almásy László Attila orgonaművész ad hangversenyt, a harmadik koncerten Lakner-Bognár András játszik orgonán, Tomena Ákos kíséri majd trombitán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában