jó tudni!

2019.08.06. 07:00

Távhő: kétszer meleg víz nélkül Oladon

Augusztus 12., hétfő 0 órától augusztus 13., kedd 24 óráig, majd augusztus 15., csütörtök 0 órától 24 óráig nem lesz melegvíz-szolgáltatás az oladi városrész egyes tömbjeiben, hívja fel a figyelmet a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.

Tóth Kata

Megkezdődtek a munkák Fotó: Cseh Gábor

A kétszeri üzemszünet csak a Távhő által meleg vízzel ellátott épületeket érinti, megközelítőleg 4800 lakást és száz közületet.

A Vízöntő kazánház ellátási területén nyolc távvezetéki elzárót építenek be. Ezzel „szakaszolják” a távvezetéket: egyes területeket ki tudnak zárni a teljes ellátási körből, így egy esetleges meghibásodásnál vagy karbantartási munkánál kevesebb lakás marad majd ellátás nélkül, és a szolgáltatási szünet kisebb felhasználói területet érint, magyarázta Kocsis Tóth Ildikó sajtóreferens az üzemszünet szükségességét. Azt is hozzátette: az elzárók beépítésének ideje alatt műszaki okok miatt nem tudják biztosítani a szolgáltatást, ezért az érintett területen várhatóan augusztus 12., hétfő 0 órától augusztus 13., kedd 24 óráig, majd augusztus 15., csütörtök 0 órától 24 óráig – az már egy kisebb területet érint – nem folyik meleg víz a csapokból.

Megkezdődtek a munkák Fotó: Cseh Gábor

– A munkák időpontjának kiválasztásánál törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk. Mindent elkövetünk, hogy az üzemszünet a rövid ideig tartson, és mihelyt az műszakilag megoldható, a szolgáltatást ismét megkezdjük. Az érintett épületek lépcsőházaiban tájékoztatót helyeztünk ki, és a közös képviselőknek is jeleztünk. Cégünk mintegy 12 ezer lakásban és több mint ötszáz közületi felhasználónál szolgáltat fűtést és meleg vizet. Azért, hogy az ügyfeleinket magas színvonalon ki tudjuk szolgálni, elengedhetetlen a rendszeres karbantartás. Erre csak a fűtési időszakon kívül – tehát minden évben május 15. és szeptember 15. között – van lehetőségünk.

És hogy a lakók hogyan készüljenek? Erre is van tippünk: gondolják át, van-e olyan hozzátartozó, ismerős, akinél este le tudnak zuhanyozni. Érdemes a főzést, mosogatást átütemezni, bár vizet melegítve mindkettő megoldható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában