Kalandvár: mesélők a Vas Népe-standnál

2019.08.22. 07:00

Tűzoltó, vadász, mentő, katona, sportoló mesél a Vas Népe standon a gyerekeknek

Mesemondókat is hívtunk a Savaria Történelmi Karneválon a Vas Népe-sátorba, amelyet a Kalandvárban, vagyis a Gayer parkban állítunk fel.

Merklin Tímea

Három napon át 16 és 17 óra között mesélünk a gyerekeknek. Személyes találkozásokat szerveztünk a mindennapok hőseivel, és könyvből mondott mesékkel, „szemtől szembe” beszélgetésekkel szeretnénk élményt nyújtani. Vendégeink között lesz tűzoltó, mentő, katona, vadász és híres sportoló is. Valamennyien kedvenc meséiket hozzák ajándékba az arra járóknak, nem csak kicsiknek, de a kísérő felnőtteknek is érdemes meghallgatni.

Fotó: pixabay.com

Augusztus 23-án, pénteken 16 órakor Szájer Anasztázia őrvezető, a 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársa, 16.30-kor Dévai Boglárka Európa-bajnok tornász olvas fel.

Augusztus 24-én, szombaton 16 órakor Köcse Tamás, az Országos Mentőszolgálat Vas megyei vezető mentőtisztje, 16.30-kor Balogh Eszter tűzoltó főtörzsőrmester, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője mond mesét.

Augusztus 25-én, vasárnap 16 órakor Somogyi Zoltán, a Vas Megyei Vadászkürt Egyesület alapító tagja, majd Vass Lajos ÖMT főhadnagy és Németh Mercédesz őrmester mondják el kedves meséiket.

Utána lesz lehetőség kérdezni: akár a meséről, akár a mesélőkről. A „hétköznapi hősök” szívesen mesélnek a munkájukról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában