Korszerűbb iskolába csengettek be

2019.09.03. 07:00

Egyházasrádócon százmillió forintot költöttek a három épületre

Mintegy 100 millió forintból lett korszerűbb és energiatakarékos az egyházasrádóci általános iskola. Olcsóbb és egyben példamutató a beruházás – méltatta V. Németh Zsolt.

Bakos Ágnes

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő méltatta a beruházást

Fotó: Szendi Péter

– Jókor érkezett a segítség, egy gazdaságos épületben kezdhetitek a tanévet – mondta Szvoboda Tamás polgármester, ugyanis az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola tanévnyitója avató is volt, hiszen teljesen megújult az iskolaépület. Az alsó épület 1961-ben készült el, a középső 1978-ban, a tornaterem pedig idén negyven éves.

Kisebb-nagyobb felújítások voltak, most viszont a falakat, a lapos tetőt is hőszigetelték a teljes egységen, akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki és mindhárom épületrészt napelemmel szereltek fel. Mindehhez 93 millió forint TOP-os forrást nyertek, plusz 6 millió forint volt az önrész, amit az önkormányzat adott.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő méltatta a beruházást
Fotó: Szendi Péter

– Töltsük meg olyan tartalommal, amely a jövő nemzedéknek például szolgál – zárta köszöntőjét a polgármester. – Nem lehet elégszer hangsúlyozni a korszerűsítés hasznát, ugyanis nem egyszeri felújításról van szó, túlmutat azon – méltatta az iskolafelújítást

V. Németh Zsolt. Hangsúlyozta: az, hogy energiatakarékos az épület, persze olcsóbb fenntartást jelent, de talán ennél is nagyobb haszna, hogy példát mutat a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában