Szent László Katolikus Iskola

2019.09.06. 07:00

Finisébe ért az új szárny építése Sárváron

Az utolsó simításokat végzik a sárvári Szent László Katolikus Iskola új, háromezer négyzetméter teljes alapterületű iskolai szárnyán. A kétmilliárd forintos beruházás harmadát foglalja el az új iskolai szárnyban a sportcsarnok. A háromszintes épületben lesz számítástechnikai, nyelvi és művészeti szaktanterem is. Szintén az új épületben alakították ki az új ebédlőt és a kápolnát.

Pajor András

Ördög Tibor igazgató mutatja az új épületrészt, amely kétmilliárd forintból valósul meg

Fotó: Pajor András

A Szent László-templomban tartott Veni Sancte szentmisével nyílt meg az új tanév a katolikus iskola diákjai számára. A hagyományos templomi tanévnyitó ünnepségen jelen voltak a diákok, valamint szüleik, családtagjaik, továbbá az iskola tanári kara. A misét Wimmer Roland városi plébános celebrálta. Az egyházi intézményben két osztályban harminc elsős kezdte meg idén tanulmányait. Összesen 330 diák jár a 2019–2020-as tanévben a katolikus iskolába.

A szentmisén segítségül hívták a Szentlelket, hogy mindannyian lelkesen és szorgalommal tudják elvégezni a rájuk váró feladatokat, fogalmazott Ördög Tibor igazgató. Az 1889 óta működő iskolát több mint húsz éve vette át az egyház azzal a céllal, hogy a városban is legyen keresztény szellemű oktatás.

Ördög Tibor igazgató mutatja az új épületrészt, amely kétmilliárd forintból valósul meg
Fotó: Pajor András

A beruházáshoz szükséges egy-egy milliárd forintot a magyar kormány és a Szombathelyi Egyházmegye adta.

A korszerű, jól felszerelt épületrészbe az elsősök és a második osztályosok költöztek be.

A következő terv az eredeti, műemlék jellegű épület és a most elkészült modern épületrész közötti korábbi toldaléképület megszüntetése lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában