időskor

2019.09.03. 07:00

Góczán Károlyné 90 évesen is aktív életet él

Tegnap ismét szépkorú szombathelyi polgárt köszöntött kerek születésnapja alkalmából a polgármester. Mint kiderült: Góczán Károlyné 90 évesen is aktív életet él.

Vas Népe

Góczán Károlyné Gerencsér Máriát otthonában köszöntötte dr. Puskás Tivadar

Fotó: Cseh Gábor

Góczán Károlyné, született Gerencsér Mária Nagykanizsán született 1929. szeptember elsején, ma Szombathely belvárosában él.

Özvegy, egy lánya, két unokája és egy dédunokája van. Édesanyja szülés közben meghalt, édesapját nem ismerte, árvaként nevelkedett egy zárdában Szombathelyen.

Általános és középiskoláit is itt, a vasi megyeszékhelyen végezte, majd Budapestre került, ahol két éven keresztül jogtudományt hallgatott az akadémián.

Góczán Károlyné Gerencsér Máriát otthonában köszöntötte dr. Puskás Tivadar
Fotó: Cseh Gábor

Férjhez ment azonban – és emiatt tanulmányait 1955-ben félbeszakította. Szombathelyen a Remixben dolgozott munkaügyi előadóként 35 éven keresztül egészen nyugdíjba vonulásáig, majd azt követően is munkába állt, 6 órában. Férje a Szova Zrt. osztályvezetője volt, onnan is ment nyugdíjba.

Góczán Károlyné Mária ma is aktív életet él, tevékeny ­tagja a Gagarin úti idősek klubjának.

Tegnap dr. Puskás Tivadar polgármester a hagyományok szerint az otthonában köszöntötte őt 90. születésnapja alkalmából: koccintottak a nevezetes alkalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában