A PICnik a legkisebbekről szól

2019.09.09. 07:00

Nyolcadszor szervezett találkozót a Zseboroszlán Szombathelyen, rekordszámú résztvevővel

Egykori koraszülött babák és szüleik találkoztak szombaton a Herényiek Házában, hogy eltöltsenek egymással egy napot.

Budai Dávid

Találkozás, beszélgetés – szoros kötelék

Fotó: CSG

Nyolcadik alkalommal tartott családi napot a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány szombaton a Herényiek Házában. A PICnikre ezúttal rekordszámú, csaknem háromszáz résztvevő érkezett, anyukák, apukák és természetesen azok a kisgyerekek, akik annak idején idő előtt jöttek a világra.

Találkozás, beszélgetés – szoros kötelék
Fotó: CSG

– A koraszülött babákkal az anyák sokszor hónapokat kénytelenek kórházban tölteni, ilyenkor óhatatlanul kialakul egy szorosabb kötelék a többi, hasonló helyzetben lévő kismamával, később azonban ezeket a kapcsolatokat nehéz fenntartani, a családi napok viszont kiváló lehetőséget teremtenek a találkozásra – hangsúlyozta Kovács Nemes Erzsébet, annak az alapítványnak a kuratóriumi tagja, amelyik rengeteget tesz a koraszülött babák minél jobb ellátásáért Szombathelyen. A nővérek továbbképzésének finanszírozása mellett részt vesznek az eszközbeszerzésekben is, idén egy speciális lélegeztetőgépet szeretnének vásárolni.

– Akár hatszáz grammos, harminccentis babáknak is van esélyük arra, hogy éljenek – mondta Szita Szilvia, az alapítvány életre hívója. A PICnic pedig a találkozásokon és a nagy beszélgetéseken kívül leginkább arról szólt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában