Csodaország zöldben

2019.09.09. 07:00

Új lendület az új nevelési évre a büki óvodában

Nagy tervekkel kezdődött az új nevelési év a büki Csodaország óvodában és bölcsődében, az új vezető, Tóth Viktória ovigalériát, néptáncoktatást és nagyszabású könyvtári nevelést tervez.

Bakos Ágnes

Tóth Viktória az óvodások között. Az új intézményvezető sok tervvel, ötlettel vág neki a nevelési évnek

Fotó: Szendi Péter

– Most éppen az őszi dekoráció kerül fel – mutatta az ovi előterében az őszi leveleket formázó füzéreket Tóth Viktória. A bölcsisek és ovisok alvásidejében jártuk be az intézményt, mire felébredtek a kicsik, már őszi pompába rendezték be nevelőik az egész ovit. – Az ott a közösségi terem, eddig is volt nagyon sok közösségi esemény, bábszínházakat rendeztünk, egészséghetet. Szeretném még jobban megnyitni, szeretnék kiállításokat ide, a gyerekeken keresztül szülőknek, a közösségnek is szóljon – mondta az új intézményvezető.

Tóth Viktória az óvodások között. Az új intézményvezető sok tervvel, ötlettel vág neki a nevelési évnek
Fotó: Szendi Péter

Hatcsoportos az ovi, plusz a bölcsődei egység egy csoport, most 121 gyermek jár ide, a maximális létszám 150 fő, az év közben érkezőkkel feltöltik a létszámot. Mozgalmas nevelési év elé néznek az ovisok: például az iskolába készülők mindannyian tanulhatnak néptáncot, de tervezi a szorosabb könyvtári kapcsolatok kiépítését is az ovivezető. Zöldóvoda lenne a büki és valószínűleg már idén ősszel Szent Márton-ünnepet tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában