hívogató tantermet

2019.09.06. 07:00

Vidámak, színesek a falképek az ikervári iskolában

Vidám, családias hangulat fogadta a vakációról visszatérő gyerekeket a Zichy Antónia Általános Iskolában. A nyári munkálatoknak köszönhetően ma már az összes osztálytermet és az udvari falakat is színes festmények díszítik.

Tersztyászky Krisztina

Látszik: ökoiskola

Fotó: Szendi Péter

Az iskolában már csaknem tíz éve elkezdődött a faldekorálás: elsőként az udvar hátsó kőkerítésére kerültek mesefigurák. Azóta a tantermek is sorban kivirulnak. A kicsik festményein a tanulás és a játék a téma, a felsősök maguk találhatják ki, mi kerüljön a terem főfalára.

A nyári vakációban, pontosabban az Erzsébet-tábor napjaiban Urbán Eszter rajztanár és Sejber Alinka technika és rajz szakos pedagógus munkája nyomán több új kompozíció is született. Mivel ökoiskoláról van szó, az udvar közepén levő fehér kőfalra tájkép került.

Látszik: ökoiskola
Fotó: Szendi Péter

Az első osztály tantermének faláról padokban ülő fegyelmezett macik néznek a tanító nénire. A másodikosok tarka falképén van vonat és hajó, gombaház és szivárvány, cica, kutyus, kismadár.

A gyerekek segítségével dolgozó tanító néni arra is ügyelt, hogy legyenek a kompozícióban olyan üres felületek, ahova majd év közben a gyerekek rajzait aggatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában