A biztonságérzet fontos

2019.10.12. 07:00

A fiatalok otthonteremtését segíti az átadott Czigli-ház

Százmillió forintból alakított ki három új lakást a Czigli-házban a városi önkormányzat az Esély Otthon programban. Az ünnepélyes átadás tegnap volt.

Merklin Tímea

Ágh Péter országgyűlési képviselő megköszönte a kormánynak, hogy Csepreg mellé állt Fotó: OT

A magyar kormány támogatásával új esélyt adunk a helyi fi – ataloknak, és a Csepregen dolgozó, a városért tenni akaró, pályakezdő fi atalok számára biztosítjuk az otthonteremtés és a családalapítás lehetőségeit – fogalmazott a rendezvényen Vlasich Krisztián polgármester. – Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében százmillió forintból alakítottunk ki három teljesen új lakást a Széchenyi tér 26. szám alatt, és így a Czigli-ház igazi ékköve lett Csepregnek. A polgármester köszönetet mondott a minisztériumnak és a képviseletében megjelent dr. Illés Boglárka helyettes államtitkárnak, aki a fi atalok létbiztonságának támogatásáról mint kulcsfontosságú feladatról beszélt. Vlasich Krisztián hangsúlyozta: soha ennyi támogatás nem érkezett Csepregre, mint az elmúlt öt évben. A lehetőségekből kihozták a maximumot, így egy városépítő ciklusra tekinthetnek vissza. Ezt erősítette meg Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

 

Vlasich Krisztián polgármester kifejtette: a város pénzügyi ösztönzéssel is segíti a fiatalokat, hogy a helyi közösségek magjai legyenek, aktív részesei a helyi szervezetek munkájának, erősödjön bennük a csepregi identitás, és itt valósítsák meg az álmaikat.

Dr. Illés Boglárka helyettes államtitkár köszöntőjében egy Ulrich Beck által bevezetett fogalomról, a „világkockázat-társadalomról” beszélt, amelynek lényege, hogy a modern világ határai bizonytalanok, alapjai képlékenyek, elveszett a biztonságérzetünk. A biztonságunkat veszélyeztető események történnek a világban, és egy nap alatt annyi információ ér minket, amennyi a 15. században egy embert az élete során. Időről időre felmérésekben kérdezik a fiatalokat az életérzéseikről, 2016 óta dobogón van a létbiztonság hiánya. Ezért az egyik legfontosabb stratégiai elképzelés, hogy a fiatalok egzisztenciális biztonságát, családalapítását támogatni kell, az Esély Otthon Program ezt szolgálja. Hatvanhat önkormányzat adott be pályázatot, és hogy valamennyit támogatni tudják, kibővítették az igénynek megfelelően az eredeti 10 milliárd forintos keretet. Ágh Péter országgyűlési képviselő köszönetet mondott a kormánynak, amiért Csepreg mellé állt. Felhívta a figyelmet az elmúlt öt év fejlesztéseire, összehasonlítva, milyen volt a város 2014 előtt. Kijelentette: Csepreg élt azzal az eséllyel, amit kapott, a polgármestere és a csapata bizonyított, soha nem látott mértékű fejlődés indult el. Remélhetőleg ez folytatódik a következő ciklusban – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában