Fórum

2019.10.04. 07:00

A választás tétjéről beszélt Kósa Lajos Sárváron

A választás tétje: építkezés vagy háborúskodás címmel tartott fórumot Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, frissen megválasztott alelnöke csütörtök este a Nádasdy-vár dísztermében.

Pajor András

Kósa Lajos telt ház előtt tartott fórumot a Nádasdy-várban

Fotó: Pajor András

Az est házigazdája, Kondora István, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje azzal köszöntötte az egybegyűlteket, hogy sem a török, sem a tatár nem tudta, és most a szél öszszefújta ellenzék sem fogja bevenni a sárvári várat. – Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki politikusok egymásnak adták a kilincset, hogy bevegyék Sárvárt. Azonban a város sikereinek garanciája Kondora István, aki együtt tudja építeni a várost a kormánnyal.

– A kormánypárt és az ellenzék között alapvető felfogásbeli különbségek vannak: amíg a Fidesz jelöltjei építkezni akarnak, addig az ellenzék alkalmatlan politikusainak egyetlen célja, hogy megdöntsék Orbán Viktor rendszerét. Ezért próbálkoznak az összefogással, mert nincs más esélyük, holott az ellenzéki pártok jobban utálják egymást, mint a Fideszt – fogalmazott Kósa Lajos.

Kósa Lajos telt ház előtt tartott fórumot a Nádasdy-várban
Fotó: Pajor András

– Igyekeztünk olyan polgármesterjelölteket állítani, akik hozzáértők, tapasztaltak és az a szándékuk, hogy a kormánnyal együttműködve építsék-szépítsék a városaikat, falvaikat. Míg a Fidesz–KDNP több mint 1200 polgármester-jelöltet állított, mindössze 300 ellenzéki vagy az ellenzék által támogatott politikus indul a polgármesteri tisztségért, ráadásul az utóbbiak nemritkán egymás ellen küzdenek. A döntés a választópolgárokra van bízva, mi arról beszélünk, hogy mit szeretnénk tenni a településeinkért, s arról meggyőzni a szavazókat, hogy fogjunk össze újra. Az eddigi összefogás eredménye, hogy Magyarország egyre jobban teljesít – fejtette ki a Fidesz alelnöke.

A telt házas fórum végén bemutatkoztak a ­Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában