Az ifjúsági és a közönségdíjasra olvasóink szavaztak

2019.10.07. 07:00

Tizenötödik alkalommal adták át díjaikat a vállalkozók

Alexa Károly, Glavanics Krisztina és Ferencz Csaba az idei három Prima díjas. A közönségdíjat Dvorákné Kővári Anikó, az Ifjúsági Megyei különdíjat Varga Bence kapta.

Budai Dávid

Fotós: © Szendi Péter

Átadták a Prima díjakat szombaton este a Batthyány-kastély színháztermében megtartott Prima gálán, amely az évek során a megye kulturális életének egyik legfontosabb és legrangosabb eseményévé vált.

Az est házigazdája ismét Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója volt. A 15. gála közel háromszáz résztvevőjét Szárnyas János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) vasi elnöke köszöntötte, aki mindenekelőtt megemlékezett a díj alapítójáról, Demján Sándorról és Szőnye Józsefről, aki a VOSZ egykori megyei elnökeként 2005-ben indította útjára a Vas megyei Prima gálát. Harangozó Bertalan kormánymegbízott a mecénások fontosságáról beszélt, és október 6-a előestéjén arra kérte a jelenlévőket, hogy lélekben hajtsanak fejet és tisztelegjenek gróf Batthyány Lajos mártír miniszterelnök és az aradi tizenhármak bátorsága előtt.

2019 vasi Primái: Alexa Károly, Glavanics Krisztina és Ferencz Csaba a körmendi díjátadó gálán
Fotó: Szendi Péter

Bebes István, Körmend polgármestere házigazdaként üdvözölte a megjelenteket, majd röviden bemutatta az idén 775 város gazdaságát és a jövőre vonatkozó városfejlesztési terveket. A díjkiosztó előtt a Senior Néptáncegyüttes Körmend adott elő vasi táncokat, ezzel nemrégiben elhunyt koreográfusukra, Antal Lászlóra emlékeztek.

A hagyományoknak megfelelően a díjazott vállalkozók is a Prima gálán vehették át elismeréseiket. Elsőként az Év Megyei vállalkozója díjakat adták át. Desics Rita, Schmidt Katalin és Dobos János mellett Kalocsai Norbertet díjazták.

A műsor folytatásaként az Év vállalkozóit szólították színpadra: Racker Balázst és Sümeghy Mihályt, akik azonban a díjat később, a VOSZ fővárosi rendezvényén vehetik át. Idén másodszorra osztották ki a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat: Andor Eszter, Orbán Róbert és Völler László kapta meg.

 

Fodor Máté, 2017 ifjúsági különdíjasa és Szabó Ferenc játszották el zenekaruk, a Soulwave slágerét: a Kalandort. A megyei ifjúsági különdíjat a vaol.hu olvasóinak szavazatai alapján a Zaporozsec szöveg- és zeneszerzője, Varga Bence kapta. Ezt követően osztották ki a Prima díjakat, először mind a tíz kategória jelöltjét (egyúttal győztesét) köszöntötték a színpadon, végül felolvasták a három győztes nevét.

A három Prima díjas a VOSZ tagjainak szeptemberi szavazatai alapján: Alexa Károly (magyar irodalom kategória), Glavanics Krisztina (magyar oktatás és köznevelés) és Ferencz Csaba (magyar sport). A közönségdíjat a Vas Népe olvasóinak több mint négyezer szavazata alapján Dvorákné Kővári Anikónak (magyar népművészet és közművelődés) ítélték.

A győztest köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is. A Prima díjakkal egymillió, az ifjúsági és közönségdíjjal 250 ezer forint jár. Értékük azonban felbecsülhetetlen. Ahogyan Ádám Imre, a VOSZ országos alelnöke fogalmazott: óriási szakmai, és erkölcsi megtiszteltetést jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában