esküvőkiállítás

2019.11.12. 07:00

A nagy napon nem csak az „Igen” számít! – ruhák, meghívók, köszönőajándékok

Stílustanácsadó, ékszerész, kézművescsoki-gyártó, vőfély, sminkes, luxu­sautó-bérléssel foglalkozó cég és az esküvői helyszínek képviselői is jelen voltak az elmaradhatatlan ruhakölcsönzők mellett a hétvégi esküvőkiállításon.

Tóth Kata

A hagyományos fehér mellett már a színes menyasszonyi ruhák is hódítanak

Fotó: Horváth Balázs

Az idén a Tóvendéglőbe invitálták a szervezők a leendő „ifjú házasokat”. Az elegáns környezetben, két szinten minden adott volt, hogy feltérképezzék, mik a lehetőségek és a trendek a tökéletes „nagy nap” szervezését érintő kérdésekben. Kiderült: gondosan kell esküvői helyszínt választani, egyáltalán nem mindegy, milyen a díszlet, a látvány­elemek, a virágdekoráció. Az sem, hogy milyen gasztroélményt nyújtunk a vendégeknek.

Aki megadja a módját, az nem hagyja ki a szertartás előtti jegyesfotózást, az esküvő és a lagzi idejére külön fizet a fotósnak és a videósnak, aki drónt, szelfiboxot is bevet. Aki nem akarja, hogy ellaposodjon a lakodalma, az vőfélyt, ceremóniamestert fogad, és ügyel a részletekre: a meghívó, az ültetőkártya, a székszoknya, a menü, a köszönőajándékok stb. megtervezésére.

A hagyományos fehér mellett már a színes menyasszonyi ruhák is hódítanak
Fotó: Horváth Balázs

A szombati rohamot kihagytuk, vasárnap jártunk a helyszínen, ahol különlegességekkel is találkozhattak a vendégek. Látványos és finom a csokiszökőkút, a párok és a násznép nagy kedvence a szelfikamera – hárman is kínálták a lehetőséget. Találkoztunk szertartásvezetővel, aki elmagyarázta, mi az anyakönyvvezető és mi az ő feladata az esküvőn. Egy esküvőszervezőtől megtudtuk: felkapott helyszínek a kastélyok.

A májustól októberig tartó szezonban mindenki a saját stílusa, elképzelése, anyagi helyzete szerint tervez a tornacipőstől az elegáns ceremóniáig. Az idén az egyházmegye is képviseltette magát a kiállításon: az atyák szívesen válaszoltak a kérdésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában