Egy nap ügyintézés

2019.12.24. 07:00

Ha útra készülünk, figyeljünk: változtak a menetrendek

Hivatali ügyintézésre még egyszer, az év utolsó napján lesz lehetőségünk, ha pedig útra kelünk, figyeljünk, mert változott a buszok és a vonatok menetrendje. Ma délutánig vásárolhatunk, aztán legközelebb pénteken.

Bakos Ágnes

Érdemes a napokban megnézni a menetrendet

Fotó: Szendi Péter

Szombat van ma a buszokon és a vonatokon is, pontosabban a buszoknak külön közlekedési rendje van szenteste idejére: 16 óra után már ne induljunk sehova autóbusszal. Két munkaszüneti nap következik aztán a buszközlekedésben, a vonatok pedig nemcsak karácsony két napján, hanem még 27-én és 28-án is ünnepnapi rend szerint járnak.

A buszok pénteken és szombaton is szabadnap szerinti menetrend szerint indulnak és érkeznek. December 29-én vasárnapi menetrend lesz a kötött pályán és a buszokon is, 30-án hétfői menetrend lesz, a buszok tanítási szünet szerinti hétköznapi menetrend szerint járnak, ahogy 31-én is. Január 1-jén ünnepnapi menetrend szerint kelhetünk útra.

Érdemes a napokban megnézni a menetrendet
Fotó: Szendi Péter

A parkolás ingyenes: legközelebb január 2-án kell fizetni a járművek közterületi várakoztatásáért Szombathelyen. A legtöbb üzlet ma 14 óráig nyitva van még, de van, amelyik 16 órakor zár csak. Kivétel egyes benzinkutak és trafikok, azok kinyitnak az ünnepnapokon is.

A Vas Megyei Kormányhivatal kormányablakainál ledolgozták az ünnep körüli napokat: már ma sincs ügyfélfogadás, és egy nap kivételével nem lesz január 2-áig: az év utolsó napján 8 és 12 óra között lehet ügyeket intézni a kormányablakoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában