Vagány gimnazista akart lenni

2019.12.30. 12:00

Korponay Zsófi színész és énekesnő a Kanizsai gimnázium teadélutánjának vendége volt

Korponay Zsófi, a József Attila Színház színművésze a KDG Tea és Tudomány sorozatának vendége volt Nagy levegő! címmel.

Merklin Tímea

Korponay Zsófi egykori iskolájába kapott meghívást: vett egy nagy levegőt, és fejest ugrott az ismeretlenbe

Fotó: Cseh Gábor

A cím arra utal, hogy bármi új előtt állva kell venni egy nagy levegőt, és bátran belevágni – például akkor, ha az embert egykori iskolájába hívják meg teadélutánra. Merklin Ferenc igazgató kérdezgette Korponay Zsófit, aki 2010-ben érettségizett itt. Az első KDG-s emléke a beiratkozás és az, ahogy otthon készült: „vagány gimnazista lesz”, de szerény és csendes gimnazista lett. Jó közösség volt, szerette az osztályát. Küzdött a reál tárgyakkal, de idővel a nehézségek is megszépülnek.

Korponay Zsófi egykori iskolájába kapott meghívást: vett egy nagy levegőt, és fejest ugrott az ismeretlenbe
Fotó: Cseh Gábor

Ma már a szakmájához tartozik, hogyan lehet jól elmesélni a rossz történeteket. Énekesi kibontakozásában, a szorongások legyőzésében a gimnáziumi karvezető, Kocsisné Körmendi Klára segített: hogy szólistaként is szerepeljen, és megadta a szükséges lelki támogatást arra az esetre, ha kifütyülnék. Ez persze nem történt meg, hosszan tapsolták a fellépését, nagy siker volt. A Sushi Fish meghívta énekelni, boldogan újságolta otthon 16 évesen, hogy „zenekara van”. Később a Voler Mouche együttesben énekelt.

A művészeti szakközépiskolában szerzett dzsesszéneki végzettséggel az Isis Big Bandben is kapott lehetőséget. Ma egy fúziós (színész) zenekarban, a Talány Akusztikban énekel. Zsófi 2010-től a Weöres Sándor Színházban játszott, 2015-ben a József Attila Színház tagja lett: főszerepet kapott az Angyalföldi balladában, és ez mérföldkő volt a pályáján. Tavaly Tóth Mancit játszotta a Lila ákácban, amire a legbüszkébb, és amiért közönségdíjat kapott az évadzárón. Az iskolája is büszke rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában