Tankolás

2019.12.25. 09:21

Nincs már 400 forint alatt dízel Szombathelyen – Áremelést hozott a karácsony

Drágult a benzin és a gázolaj is december 25-ével, a kutak árai közötti különbségek továbbra is nagyok, csak Szombathelyen 20 forint körüliek.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

A benzin bruttó három, a gázolaj bruttó öt forinttal drágult december 25-én. Országos átlagban egy liter benzin 387 forint, egy liter dízel pedig 415 forint. A különbségek továbbra is nagyok egyes kutak árai között: csak Szombathely mintegy 20 forint az eltérés.

A karácsonyi áremelést is számolva 380 forint a legolcsóbb és 399 forint a legdrágább a 95-ösből Szombathelyen. Gázolaj már nincs 400 forint alatt: 402 forint a legolcsóbb és 426 forint a legdrágább dízel a vasi megyeszékhely töltőállomásainál.

Egyébként decemberben összesen ötször változott a benzin és háromszor a gázolaj ára. A benzin összességében 4 forinttal olcsóbb lett, a dízel pedig 6 forinttal kerül többe, mint november végén.

Nem mellékesen: a legtöbb benzinkút nem zárt be karácsonyra, nyitva tartanak mindkét munkaszüneti napon szerte Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában