Ligetemlékkönyv, díj a támogatásért

2019.12.27. 07:00

Savaria Lions Club: jótékonysági koncert

Több mint 27 éve jelen van Szombathelyen a Lions-mozgalom. Minden évben az adventi időszakban koncerttel köszönik meg támogatóik egész évi munkáját. Vasárnap este a Bartók Teremben rendezte jótékonysági hangversenyét a Savaria Lions Club.

Tóth Kata

Rácz István ügyvezető kapta a Lions-díjat, a mikrofonnál Süle János, a szombathelyi klub elnöke Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Süle János elnök arról beszélt: évek óta nagy álmuk volt, hogy a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény Gagarin úti telephelyén megvalósuljon a Lions Liget. A színpadon elhelyezett tabló képei is bizonyították: álmuk az idén nyáron valóra vált, birtokba vették az ott élők a ligetet, a kerti pavilont, pihentető perceket élhetnek meg a szép környezetben. Az elnök klubtársaival, dr. Kneffel Pállal és Zsámboki Árpáddal emlékkönyvet nyújtott át Fekete Árpádnak, az intézmény vezetőjének. Ebben láthatók az építkezés fázisai.

Öt éve Lions-díjat alapított a közösség. Évről évre azokat ismerik el, akik a legtöbb segítséget nyújtották az adott évben. Az idén a Vasi FULL-TÁV Kft. ügyvezetőjének, Rácz Istvánnak adta át a díjat Süle János – a liget létrejöttében nélkülözhetetlen segítséget adtak. További díjjal tüntették ki a cég három kollégáját, Kütsán Antalt, Németh Istvánt és Vidos Pétert, akik a tervezésben, kivitelezésben segítettek. Süle János elmondta: az összefogás szép példája a liget, büszkék arra, hogy saját kezükkel építették tagjaik.

Rácz István ügyvezető kapta a Lions-díjat, a mikrofonnál Süle János,
a szombathelyi klub elnöke Fotó: Szendi Péter

Kiss-Vincze Eszter fuvolaművész házigazdaként kalauzolta a vendégeket. A karácsonyi koncert minden évben fellépési lehetőséget ad Szombathelyen élő fiatal művészeknek. Elsőként a Fölszállott a páva idei közönségdíjasa, a Vasi Kislegényczéh állt színpadra. A Közel a karácsony, jó szeretetben című műsorban közreműködtek mások mellett a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákjai, Czeller Krisztina énekművész és Kiss Márton zongoraművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában