fejlesztés

2020.01.03. 07:00

A büki egyházközség és az alapítvány kérése

Rendkívüli üléssel kezdték az évet a büki képviselők, és két támogatásról is döntöttek tegnap.

Bakos Ágnes

Az ökumenikus kápolna Bükfürdőn. A képviselő-testület respektálta az alapítvány kérését

Fotó: Bakos Ágnes

Lazúroztatták a kápolna külső faszerkezetét, valamint ki kellett tisztíttatni az esőcsatornákat, a tavaly elvégeztetett munkák mintegy 553 ezer forintba kerültek – ehhez kért támogatást a büki önkormányzattól az Ökumenikus Kápolnáért Alapítvány.

A 2019-es költségvetésben szerepel 250 ezer forint az alapítványnak, ezt az összeget most összevonták a 2020-ra remélt ugyanekkora összegű támogatással. Ezt a félmillió forintot szavazta meg tegnapi ülésén a képviselő-testület az alapítványnak. És ugyancsak tegnap döntöttek 300 ezer forint juttatásról a büki evangélikus egyházközségnek.

Az ökumenikus kápolna Bükfürdőn. A képviselő-testület respektálta
az alapítvány kérését
Fotó: Bakos Ágnes

A pénzt a templomfűtés kiépítésére költik, ugyanis a presbitérium döntött az infrapaneles fűtési rendszer kialakításáról, felszereléséről. Az elmúlt hetekben, már november óta hősugárzókkal igyekeztek melegíteni az épületet, de az nem volt megbízható megoldás, éppen ezért az infrapaneles fűtés kiépítése mellett döntöttek. Építésszel egyeztettek a munkáról, és kérvényezték az áramszolgáltatónál a teljesítmény növelését.

A terv megvan: festhető panelek kerülnek a karzat alá, nem csúfítja majd a fűtés a templombelsőt. A beszerelés adomány lesz a munkát végző szakembertől, de az így is költséges. Maga a nyolc darab infrapanel mintegy 356 ezer forintba, a szükséges szerelvények még 100 ezer forintba kerülnek, az áramszolgáltató felé mintegy 160 ezer forint a pluszköltség.

Az önkormányzat tegnap a 2020-as költségvetés terhére megítélt 300 ezer forint támogatása mellé gyűjtésbe kezdtek a büki evangélikus gyülekezetben, hogy finanszírozni tudják a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában