Megtelt a táncparkett

2020.01.26. 19:48

Horvát bált tartottak szentpéterfai házigazdákkal és Vujity Tvrtkóval

Hat év után ismét a szentpéterfaiak voltak a vendéglátói az idei Vas Megyei Horvát Bálnak. A község önkormányzata a helyi horvát nemzetiségi önkormányzattal karöltve szervezte a mulatságot, amelyen Vujity Tvrtko is dalra fakadt.

Nemes Judit

Fotó: Horváth Balázs

Az Agora – Művelődési és Sportházban rendezték meg a bált: a szentpéterfaiakon kívül felsőcsatári, horvátlövői, szombathelyi, horvátzsidányi és peresznyei horvátok töltötték együtt jó hangulatban a szombat estét-éjszakát. A bejáratnál népviseletbe öltözött zenészek muzsikájával fogadták az érkezőket.

– Nagy öröm számunkra, hogy a nagy hagyományú megyei horvát bálnak az idén mi vagyunk a rendezői; bemutathatjuk büszkeségeinket, kultúrcsoportjainkat és zenekarainkat – mondta a megnyitón Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester. Hozzátette: nagyon büszke a péterfai emberekre, a kultúrájukra. Ezek után Timárné Skrapits Anna, a szentpéterfai horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke, majd Mladen Andrlic, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete horvátul szólt a megjelentekhez. Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos is, aki szintén köszöntötte a résztvevőket.

 

A kulturális műsorban a szentpéterfai néptáncegyüttes, a Ljubičica Kórus és a tamburazenekar lépett fel, a település öt együttese – a TS Žgano, a Timar Trio, a régi és az új Pinka Band, valamint a Koprive – felváltva szórakoztatta a táncolni vágyó közönséget.

– Vannak, akik egy évben csak egyszer találkoznak, ezen a bálon, jó alkalom ez a beszélgetésre, kikapcsolódásra, találkozásra – mondta Handler András szervező, hozzátéve: mintegy hétszáz vendég tisztelte meg jelenlétével az eseményt, további száz főt tett ki a fellépő zenekarok, énekkarok, táncosok létszáma. A táncparkett csak a tombolahúzáskor maradt üresen, amíg szólt a zene, nem maradt szabad négyzetméter a placcon.

Hajnali egy órakor aztán meglepetés-fellépőt köszöntöttek: Vujity Tvrtko horvát származású magyar író, újságíró, televíziós riporter ragadott mikrofont, és több dallal is meglepte a népes közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában