Összegzés

2020.01.27. 18:19

Szexuális viszony, balesetek péntekje, Gyula farm, rendkívüli közgyűlés – Ilyen volt a negyedik hét Vasban

Összefoglaltuk 2020 negyedik hetének néhány fontosabb történését:

vaol.hu

A taxis egy ideig fizetett a zsarolóknak, végül feljelentést tett a rendőrségen

Fotó: Illusztráció: Szendi Péter

Szexuális viszony miatt zsarolták a szombathelyi taxist

Több forrásból is úgy értesült lapunk, hogy egy szombathelyi taxis szexuális kapcsolatot létesített egy 13 éves lánnyal, ám annak családja később megzsarolta, hogy ha nem fizet, feljelentik „liliomtiprásért”. A taxis egy ideig fizetett, de egy idő után megelégelte, és ő maga tett feljelentést zsarolás miatt. A Szombathelyi Rendőrkapitányságot és egy ügyvédet is megkérdeztünk az esettel kapcsolatban. A teljes cikkünk ITT olvasható el.

Döntött a közgyűlés a város nem veszi meg a Nagyszállót

A politikai életet tekintve kifejezetten mozgalmas volt az elmúlt hét. Kezdődött minden szerdán, amikor rendkívüli ülésen döntött a szombathelyi közgyűlés: az önkormányzat nem él mostani elővásárlási jogával, és nem veszi meg közel 600 millió forintért a Savaria Szállót. Molnár Miklós összeférhetetlenség miatt lemondott képviselői mandátumáról. A Vasivíz Zrt. vezérigazgatója január 1-jétől, így a fennálló összeférhetetlenség miatt január 30-ával lemond képviselői mandátumáról – mondta jegyzőkönyvbe a rendkívüli közgyűlés elején Molnár.

Döntött a közgyűlés a Nagyszálló ügyével kapcsolatosan
Fotó: Cseh Gábor

Koczka Tibor a Vasivíznél kapott munkát, Tóth Kálmán pedig 750 millió forintos projektet vezethet

A rendkívüli közgyűlés után újabb politikai vonatkozású ügyekről is írtunk. Szombathely volt alpolgármestere, Koczka Tibor múlt hétfő óta marketing menedzserként dolgozik a Vasivíz Zrt.-nél, ahol Molnár Miklós lett a vezérigazgató. Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület elnöke és önkormányzati képviselője pedig a Savaria Városfejlesztési NKft-nél kapott lehetőséget, projektmenedzserként. Információink szerint Tóth Kálmán az európai uniós forrásból támogatott CLLD program projektvezetőjeként dolgozik. Ismert, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 750 millió forintot nyert el a program megvalósítására.

Nem ez az első eset, hogy a szombathelyi baloldali városvezetés pozícióba helyez volt politikusokat és saját hozzátartozóikat. Korábban írtunk például arról, hogy László Győző alpolgármester felesége a Haladás Sportkomplexumban kapott állást. Nemény András polgármester kabinetfőnökének feleségét pedig ügyvezetővé választották.

Elárvult a rábapatyi Gyula farm

Nemcsak a családtagjai és a barátai siratják a január elején elhunyt Horváth Gyulát, a rábapatyi vadasfarm alapítóját. Szarvasok és őzek várják reggelente, hogy dudaszóval köszöntse őket. A nagy kérdés persze az, hogy mi lesz a farmmal. Hova kerülnek az állatok? Hiszen azt, amit Gyula csinált, sem a felesége, sem a család többi tagja, sem a munkatársak nem tudják folytatni. Részletesen ITT számoltunk be a Gyula farm történetéről.

Gyula egy régi fotóról mosolyog ránk: itt is szeretett állatai között volt
Fotó: Unger Tamás

Schobert Nobert és az ő nagy port kavaró nyilatkozata

Sokaknál kicsapta a biztosítékot a fitneszguru, amikor arról beszélt, hogy szerinte az elhízott nők miatt mennek tönkre a házásságok. Robbant a bulvárbomba: kommentcunami és mémek sora lepte el az internetet. A Vas Népe főszerkesztője, Lőrincz-Farkas Eszter egy jegyzettel reagált Norbi nagy port kavaró mondataira, amit ITT lehet elolvasni. Egy szombathelyi családanyát is megihletett Schobert Norbert „kinyilatkozása”, Zsirai Dóra verset írt, ami ITT tekinthető meg.

A balesetek péntekje

Pénteken valami front lehetett, mert megmagyarázhatatlanul sok baleset történt Szombathelyen, alig győztünk róla beszámolni. Volt minden, kiömlött trágyakupac, ami akadályozta a közlekedést, kanyarban csúszott meg egy autó, szabálytalan sofőr miatt karambolozott két autó, hogy a teljesség igénye nélkül csak néhányat említsünk a sok közül. Reméljük, hogy ezen a héten a hétvége közeledtével körültekintőbben vezetnek majd a vasi sofőrök.

Trágyakupacok miatt volt nagy torlódás Szombathelyen
Fotó: Horváth Balázs

Sokba kerülhet, ha koszos a rendszám

Egyre több olyan járművet láttunk Vas megye útjain, amely azonosíthatatlan, mert a szennyeződések miatt kivehetetlen a rendszám. Így közlekedni szabálysértés. Megkerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, milyen összegeket kell kifizetnie annak, aki nem takarítja a járművet. Kiderült: az olvashatatlanul sáros rendszám miatt 5 és 150 ezer forint közötti bírságot lehet kiszabni a jogszabályok szerint, de természetesen a rendőr mérlegelhet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában