Csaknem nyolcvanszor vonultak

2020.01.20. 07:00

Több volt a tűz, mint a műszaki mentés Csepregen

Csaknem nyolcvanszor vonultak tavaly a csepregi tűzoltók, ha pedig nem dolgoztak, kivették a részüket Csepreg közösségi életéből. Eszközfejlesztésről és gyereknapi tervekről is beszélt az elnök.

Bakos Ágnes

Kovács András elnök összegezte a tavalyi munkát

Fotó: Bakos Ágnes

Összesen 78 riasztás volt tavaly, abból 34 tűzeset és 33 műszaki mentés, téves, és egy gyakorlati riasztás is volt – számolt Kovács András, a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. A vonuló állomány stabilan 14-16 fős, ebben önkéntes tűzoltók is vannak. Az anyagiakról elmondta, hogy az egyesület gazdálkodása stabil és pályázati sikereket is sorolt.

Kovács András elnök összegezte a tavalyi munkát
Fotó: Bakos Ágnes

Több mint ötmillió forintnyi eszközbeszerzést számolt és kiemelte, hogy kellett önerőt is hozzátenni, de a régóta várt hőkamerát is megvásárolták és új feszítővágót. Idén vennének egy nagy teljesítményű aggregátort, megteremtenék a laktanya épületének elektromos biztonságát. És idén jubilál a gyerektáboruk: a huszadik lesz, és töretlen az érdeklődés, tavaly csaknem 50 gyerek „lett egy hétre tűzoltó”. Kovács András arról a tervről is beszélt, hogy idén Csepreg adna otthont a megyei tűzoltóversenynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában