projekt

2020.01.28. 11:30

Újabb TOP-siker: 87 millió forintot nyert Hegyfalu – Felújítják az óvodát

Teljesen megújul az óvoda egy TOP-os pályázatnak köszönhetően, amelyen 87 millió forintot nyert a község.

Merklin Tímea

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bartók Tibor polgármester Fotó: VN

A faluban 2012 óta nincs iskola, az épületet úgy hasznosították, hogy a bal oldali szárnyába beköltözött az óvoda, amely 2015-től a bői óvoda telephelye. Az épület középső részén és jobboldalt helyezkedik el az önkormányzat.

– A felújítás nyár elején kezdődik, három hónapig tart, a gyerekeket addig ideiglenesen a másik szárnyban helyezzük el – mondta el Bartók Tibor polgármester. – A pályázati sikerről a napokban értesültünk, Ágh Péter országgyűlési képviselő közreműködésének köszönjük. Nagyon örülünk a segítségnek, amint annak is, hogy sok mindent tudtunk véghez vinni az utóbbi időben: megújult a templom, a parókia, aszfaltoztunk két utcát, öt településen – Hegyfalu, Zsédeny, Pósfa, Ölbő, Szeleste – csatornaprojekt valósult

meg.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bartók Tibor polgármester Fotó: VN

Az óvodafelújításra nyert összeg révén áthelyezhetik a konyhát abba a szárnyba, ahol a gyerekeket látják el. Ahol pedig megszűnik a konyha, a későbbiekben más forrásból melegedőt alakítanak ki az önkormányzati dolgozók számára, illetve műhely lesz, ahol kisgépekkel barkácsolni lehet. A mostani beruházásból az óvodának készül új bejárata, kerítés, parkoló, megújul a központi fűtés – új kazánnal –, a villanyvezeték-rendszer. 26 gyerek jár a hegyfalui óvodába, a környékbeli településekről is. Ez a csúcslétszám, egy csoport van, de azt szeretnék megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában