hírek a bíróságról

2020.02.28. 07:36

Az egyik férfi jogsi nélkül, a másik ittasan vezetett, a harmadik nekiment egy álló autónak

Három hasonló esetben három hasonló büntetést szabott megyénkben a Szombathelyi Járási Ügyészség.

vaol.hu

Fotó: pixabay

Jogosítvány nélkül, eltiltás alatt vezetett

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan vezetett Szombathelyen 2019 novemberében.

A vádlottat korábban 2019 szeptemberében a Szombathelyi Járásbíróság ittas vezetés miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélte és eltiltotta a járművezetéstől. A vádlott a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, érvényes jogosítvány nélkül közlekedett közepes fokban ittasan a gépkocsijával, egy novemberi éjjelen, a Körmendi úton. A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Eltiltás alatt, ittasan vezetett

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan vezetett Szombathelyen 2019 novemberében, alig egy hónappal az ittas vezetés miatt történt elítélését követően. A vádlottat a Szombathelyi Járásbíróság két rendbeli ittas vezetés miatt jogerősen pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte 2019 októberében. A jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, közepes- súlyos fokban ittasan közlekedett egy novemberi estén, a Váci utcában. A Szombathelyi Járási Ügyészség elzárás és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Ittasan vezetett és még neki is ment egy másik autónak

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan vezetett, és anyagi káros balesetet okozott Szombathelyen, 2019 novemberében. A vádirat szerint a vádlott súlyos fokban ittasan tolatott, és nekiütközött egy várakozó gépjármű elejének. A vádlott adatainak hátra hagyása nélkül távozott a baleset helyszínéről, majd egy közeli útkereszteződésben állt meg forgalmi okokból. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában