Megvizsgálták a japán férfit

2020.02.04. 15:37

Eddig három koronavírus-gyanús eset volt a Markusovszky kórházban

Nem igazolódott be a koronavírus-fertőzés gyanúja annál a férfinél, akit hétfő délután koronavírus-gyanúval vittek kórházba a mentők.

Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Mint arról tegnap beszámoltunk, egy Japánból Németországon keresztül érkező férfit vittek hétfőn a szombathelyi Markusovszky kórházba. Az egyik szombathelyi telephellyel rendelkező cég japán beszállítójának japán alkalmazottját szállították az egészségügyi intézménybe, nem a gyárból, hanem a hotelből, ahol megszállt. A férfi állítólag köhögésre panaszkodott, elővigyázatosságból hívtak hozzá mentőt.

A Vas Megyei Kormányhivatal érdeklődésünkre úgy tájékoztatott: a Kínából és a világ egyéb országaiból jelentett, igazolt koronavírus fertőzéses esetek száma napról-napra növekszik, azonban Magyarországon új koronavírussal fertőzött betegről a mai napig nincs tudomásuk. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán ezidáig három olyan beteg (köztük egy japán állampolgár) jelentkezett influenzaszerű tünetekkel, akiknél az új típusú koronavírus-érintettség lehetőségét is megvizsgálták. A vizsgálatok idejére elővigyázatosságból elkülönítették őket, de a kórelőzményi adatok alapján a koronavírus-gyanú kizárható volt. A kórház sürgősségi betegellátásban érintett dolgozói megkapták a gyanús esetekben követendő eljárásrendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában