Esküvő

2020.02.23. 13:40

Traktorral érkezett Szombathelyre házasodni a salköveskúti gazda – Gyerekkori álma vált valóra

Nem hétköznapi módon jutott el a városházára Farkas Dániel, akinek ezzel egy álma vált valóra.

Szalay Dávid

Rendhagyó módon érkezett a vőlegény az esküvőre

Fotó: Unger Tamás

Egy traktor gurult a szombathelyi városháza elé szombaton, de szó sincs véletlenről. Egy komoly szándék vezérelte Farkas Dánielt, ugyanis házasodni érkezett a vasi megyeszékhelyre, csak némileg rendhagyó módon tette mindezt. A traktor tetőtől talpig fel volt díszítve, ahogy az ilyenkor egy esküvőre érkező járműnél szokás. A menyasszony azonban a hagyományokhoz híven nem leendő férjével érkezett, hanem külön, egy limuzinnal. Így keveredett az egyedigés a modernséggel.

Nem hétköznapi módon érkezett a vőlegény az esküvőre
Fotók: Unger Tamás

Dani édesanyja, Farkas Tamásné lapunknak elmesélte, hogy fia már egészen kiskora óta rajong a traktorokért, és már akkor tudta, hogy ő bizony az esküvőjére is azzal megy majd. Elérkezett a nagy nap, az álomból pedig valóság lett.

- A faluból az egyik gazda adta kölcsön a járművet, akit Dani kiskora óta nagyon jól ismer, sőt mellékállásban dolgozott is nála. Nagyon készséges volt, csak annyit mondott neki, hogy menjen, vigye a traktort és váltsa valóra az álmát. Ezúton is szeretnénk megköszönni Székely Ernő bácsinak a segítségét, nagyon hálásak vagyunk neki ezért a gesztusért. A menyem is végig támogatta Danit az ötletének kivitelezésében, tudta, hogy ez mennyit jelent neki – fogalmazott az örömanya.

Dani ekkor még nem is sejtette, hogy a lagziban milyen meglepetésben lesz majd része

Daninak egyébként nem okozott gondot vezetnie a járművet, ugyanis egy mezőgazdasággal foglalkozó cégnél dolgozik Táplánszentkereszten, ahol elsősorban a hasonló gépek irányítása a feladata.

Nagy utat tett meg a feldíszített traktor: első körben Salköveskútról a szombathelyi városházáig, majd a vasi megyeszékhelytől Bükfürdőig ment, ugyanis ott tartották a lagzit. Egy esküvő már önmagában is egy életre szóló élmény, de még lehetett fokozni a boldogságot, amit Dani édesanyjának és újdonsült feleségének, Foki Virginiának sikerült is megtennie.

- Az esküvő előtt pár héttel érkezett az örömhír, hogy Virgi várandós – mesélte Farkas Tamásné. – Összebeszéltünk a menyemmel, elkísértem az orvoshoz, és kiderült, hogy fiút hord a szíve alatt. Az ultrahangról készült képet Dani egy borítékban, a lagziban kapta meg. Ott tudta meg, hogy milyen nemű a baba. Mondanom sem kell, hogy óriási volt az öröm. Könnyen lehet, hogy a traktorok szeretetét is örökölni fogja majd.

Ami minket illet, ezúton kívánunk sok boldogságot az ifjú párnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában