a csatlakozás lehetőségét ismertették

2020.02.21. 11:30

Ifjú polgárőröket keresnek – Toborzó előadást, bemutatót tartottak a sárvári Tinódi-gimiben

Toborzó előadást tartottak a sárvári polgárőrök a Tinódi-gimnáziumban. Az ifjú polgárőr mozgalomhoz való csatlakozás lehetőségét ismertették, és arra hívták fel a figyelmet, hogy a polgárőrség is fogadóintézménye a kötelező ötvenórás közösségi szolgálatnak.

Pajor András

Varga Miklós, a Sárvári Polgárőr Egyesület alelnöke a gimnáziumi toborzáson Fotó: Pajor András

Az intézmény 9–10. osztályos tanulói a polgárőrséggel a gimnázium dísztermében ismerkedtek, ahol a polgárőrségnél is teljesíthető ötven­órás közösségi szolgálathoz toborozták a fiatalokat.

– Az ifjú polgárőr programmal nagyon jók a tapasztalatok, a tagság folyamatos bővülését is várjuk ettől a programtól – mondta Csempesz Gábor, a sárvári polgárőr egyesület titkára.

A diákok megismerték a polgárőrség létrejöttének történetét, sokrétű tevékenységét. A rendezvényen bemutatták a polgárőr formaruhát, a szolgálati idő alatt használt eszközöket. A találkozás végén a fiatalok polgárőr-totót is kitölthettek, a legjobbak ajándéktárgyakat kaptak.

Varga Miklós, a Sárvári Polgárőr Egyesület alelnöke a gimnáziumi
toborzáson Fotó: Pajor András

– Az ifjú polgárőr program célja, hogy a fiatalok felismerjék, szükség van a közösségi önkéntes munkára, és ennek tökéletes bázisa lehet a polgárőrség. Ha ezt az ötven órát meg tudjuk tölteni értelmes tevékenységekkel, olyanokkal, amelyek a fiatalokat is motiválják, akkor a program után tagjai lehetnek a polgárőrségnek – tette hozzá.

– Ugyan külön tartották Rábasömjénben és Sárváron is a polgárőrök az évzáró-évnyitó vacsorájukat, azonban ez a magas létszám miatt volt így. A sárvári polgárőrök erős összetartó csapat – mondta Varga Miklós, a polgárőr egyesület alelnöke.

Tavaly több mint kétezer óra szolgálatot láttak el, ennek fele közös járőrözés volt a rendőrséggel, a másik felében pedig a város rendezvényeit biztosították.

Az idén még több szolgálattal szeretnének a város polgárőrei részt vállalni Sárvár közbiztonságának fenntartásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában