szalagavató

2020.02.10. 07:00

Kilencvenkilenc diák végez a Hermanban

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzősei is megkapták a középiskolás diákévek végét jelző szalagot. Szombat délután az Agora – Művelődési és Sportház tereit hermanos diákok, tanárok, szülők népesítették be.

Gyöngyössy Péter

Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, szalagavató, 20200208, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A „természetközeli szakmák iskolája”, az Agrárminisztérium által fenntartott Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium több tradicionális szakma bázisa. Leendő környezetvédők, dísznövénykertészek, parképítők, virágkötők, virágkereskedők, erdészek, vadászok tanulnak itt. De idejárnak az Illés Akadémia labdarúgói is.

Az idén négy osztályban 99 diák érettségizik. A hat szakmában hetvenegyen szak­gimnáziumi, huszonnyolcan szak­középiskolai képzésen. A legnépesebb a környezetvédő és parképítő szak osztálya harminc fővel. Huszonnyolcan végeznek a dísznövénykertész, virágkötő szakon, hu­szonhatan az erdész-vadász osztályban. A legkisebb a labdarúgóosztály tizenöt fővel.

Miközben az osztályok bevonulnak és elfoglalják helyüket, minden diák neve elhangzik.

 

A verses-zenés műsor után Hodvogner Csaba igazgató köszöntőjében emlékeztet arra, hogy a szalagavató és a ballagás is több száz éves hagyomány, amely a Felvidékről, Selmecbányáról terjedt el. – A szalag fontos jelkép – hangsúlyozza az igazgató a végzősökhöz fordulva. – Elválaszt és összeköt. Elválaszt a gyermekkortól, de összeköti a középiskolás diákéveket, örök időkre összeköti az osztályt.

A szalag a középiskolából kifelé tartó út fontos állomása, miközben figyelmeztet is egy utolsó lehetőségre, a jól hasznosítható időre. Szalagot viselni bátorság, hiszen nagy reményekkel új utakra léptek. Szalagot viselni megtiszteltetés, hiszen diákként az ország egyik meghatározó, egyik legjobb agráriskolájába jártok. Viseljétek a szalagot büszkén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában