Ott jártunk

2020.02.05. 13:00

Már állnak a sátrak Győrváron – Ilyenek a hetedik vasi böllérverseny előkészületei

Néhány nappal az esemény előtt már lázasan folynak a hetedik Vas megyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny előkészületei.

Tersztyászky Krisztina

Szombaton reggel hatkor indul a verseny

Fotó: Szendi Péter

Tegnap ottjártunkkor a sátrak kétharmadát már felállították, ha nincs a viharos szél, már ennél is több feldolgozó helyszín a szombati helyére került volna. A szervezők nevében Szijártó László megyei önkormányzati képviselő elmondta, hogy mind a 27 versenyző csapat elektromos csatlakozási lehetőséget kap a sorsolás útján neki jutott munkasátorban, ezenkívül természetesen egy hízott sertést, amit majd szombaton hajnaltól kell feldolgoznia. Ezenkívül minden eszközről és egyéb „installációról” az egyes versenyző csapatok gondoskodnak – a helyszínek birtokba vételére péntek reggeltől lesz lehetőségük.

Szombaton reggel hatkor indul a verseny
Fotó: Szendi Péter

Áll már az a hatszáz négyzetméteres sátor is, ahol a Győrvári Léhűtők, a jánosházi Millennium Polgári Egyesület és a Babati és Társa Kft. kopro­dukciójában, három tonna darált húsból készül majd el Magyarország leghosszabb kolbásza. A próbatöltés tapasztalatai alapján a program az egész délelőttöt, a rekordméretű végtermék pedig a sátorban elhelyezett összes asztalt betölti majd.

Az első disznót már holnap levágják Jánosházán, ebből készül az a sok finom tepertő, sült hús, kövesztett szalonna, amivel másnap a Kárpát-medencei csapatokat fogadják Győrváron. Szombaton reggel hatkor megfenik a késeket, beindul a három pálinkaszökőkút, és el sem apad addig, amíg minden sátor alatt elkészül a saját receptúra alapján összeállított disznótoros menü.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában