statisztaválogató

2020.02.18. 07:00

Sztárprodukció válogatóján jártak a vasváriak

Puccini Turandot című művét viszik színre St. Margarethen, azaz Szentmargitbánya kőfejtőjének szabadtéri színpadán. Az olasz operák egyik nagy klasszikusának előadásához statisztaválogatót hirdettek. Sok magyar is jelentkezett a felhívásra.

Pogács Mónika

Kapornakiné Mozsár Anikó, Fülöp Zsoltné, Báti Nóra és Kapornaki Júlia Szentmargitbányán Fotó: kisalföld.hu

Vasvárról is utaztak néhányan a nemzetközi sztárprodukció válogatójára. Kapornakiné Mozsár Anikó a lányával és barátnőjével érkezett Kismartonba. Ők leginkább attól tartottak, hogy a német nyelven való kommunikáció okozhat nehézséget számukra a válogatón. Ám az amerikai rendező inkább angolul faggatta a jelentkezőket a találkozón. A válogatás a résztvevők szerint jól szervezett volt. A meghirdetett lehetőségre jelentkezőket kijelölt időpontokra hívták be. Mindenki kapott egy matricát a vezetéknevével és egy számmal, majd fotót is készítettek róluk.

Kapornakiné Mozsár Anikó, Fülöp Zsoltné, Báti Nóra és Kapornaki
Júlia Szentmargitbányán Fotó: kisalföld.hu

Percre pontosan hívták be ötösével a jelentkezőket, külön a férfiakat és külön a nőket. Rövid, személyes bemutatkozás után mindenki kapott egy feladatot, amelyet rögtönözniük kellett. A stáb fi gyelte, hogy a jelöltek hogyan reagálnak a szituációs helyzetekre. Az, hogy ki kerül be a Turandot opera tömegjeleneteibe, a válogatón még nem derült ki. A jelentkezőket később levélben értesítik. A méreteket a jelmezekre azonban mindenkiről levették a felvételi során. A burgenlandi operafesztivált július 8. és augusztus 15. között rendezik meg St. Margarethen kőfejtőjében. Puccini Turandot című művét csaknem húsz alkalommal láthatja majd a közönség a nemzetközi alkotógárda előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában