Az oberpullendorfi kórház felkészült a koronavírusos esetek kezelésére

Egy 73 éves nőt szállítanak át az Oberpullendorfi kórházba a Kittsee kórházból, aminek az intenzív osztálya már nem tud befogadni több beteget.

vaol.hu

Forrás: krages.at

A Neusiedl am See körzetből származó 73 éves nő került vasárnap a Kittsee kórház intenzív osztályára. Az osztály ellátása jelentősen csökken, így új betegeket jelenleg nem fogad. A nőt az Oberpullendorf kórházba szállítják át. A betegről kiderült, hogy legalább 8 emberrel szorosabb kapcsolatban volt. A kerületi hatóságok vizsgálják a fertőzött asszony kapcsolatait is.

Az Oberpullendorf kórház kifejezetten felkészült a CoViD-19 esetek kezelésére Burgenlandban – közölte a Burgenland.at.

A többi beteg stabil Ausztriában

Az összes többi beteg állapota stabil. Otthon vannak karanténban. Amennyiben az állapotuk rosszabbodik, és kórházi ellátásra van szükség, az Oberpullendorf Kórházban mindent megtesznek annak érdekében, hogy a betegeket elszigetelten kezeljék.

135 gyanús esetet dolgoztak fel Burgenlandon. 56 esetnél a teszt negatív eredményt mutatott. Burgenlandban a betegek száma 11 főre nőtt. A hatóságok elrendelése alapján jelenleg 150 ember van karanténban – akik kapcsolatba kerültek a betegekkel, de nem mutatnak tüneteket.

A karantén itt csupán egy óvintézkedés az emberek egészségének 14 napig tartó figyelemmel kísérésére.

Maradjon nyugodt, csökkentse a társadalmi kapcsolatokat!

Írja a Burgenland.at. A legfontosabb dolog továbbra is: maradjon nyugodt! Az alapszolgáltatások továbbra is garantáltak. Burgenland állam és a Kereskedelmi Kamara felhívja a burgenlandieket, hogy óvatosan vásároljanak be, vásárolják meg a legszükségesebb dolgokat.

Annak érdekében, hogy ne veszélyeztessék szeretteik, barátaik és embereik egészségét, és saját egészségüket, felkérést kapnak, hogy a társadalmi kapcsolatokat a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék. Ezen felül: Nem minden embernek van influenza-szerű gyanúja! Azokra az emberekre, akik olyan tüneteket tapasztalnak, mint láz, köhögés vagy nehéz légzés, és akik a közelmúltban a koronavírus egyik kockázati területén voltak, vagy kapcsolatba léptek egy beteggel, az alábbiak érvényesek:

NE menjen háziorvoshoz vagy kórházba, hanem maradjon otthon és válassza ki az 1450 ingyenes egészségügyi tanácsadást, ahol az orvosilag képzett személyzet elmagyarázza, hogyan kell eljárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában